Australien miste om en teknik guldrush: Matt Barrie

I mitten av en historisk boom i teknik, Australien miste på grund av utbildning och innovation är bundet i den byråkratiska förvirring och absurda politik av statliga myndigheter, enligt Matt Barrie, VD för Freelancer.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

I sitt tal vid den kunskapsnation 2016 toppmötet i Sydney, en passionerad Barrie sade att skrämmande människor till nyskapande är resultatet av reglerande dubblering, förvirring och överlappning av ansvar, eller tanklösa populism av absurda politik statliga myndigheter.

Situationen, tror jag, är en absolut kris “, sade han.” Om det finns en sak som vi måste göra för att åtgärda denna industri, är det få fler människor i det. Tyvärr, läroplanen på gymnasiet betalar läpparnas bekännelse till teknik.

Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, innovation, Apples misslyckades mode gamble

Barrie Parlamentet anser att få alla statliga regeringar att enas om att modernisera läroplanen är en “övning i meningslöshet eller sadomasochism”.

“Jag har kommit till slutsatsen att det är faktiskt allt för svårt att fixa”, sade han.

Jag tycker att vi borde avskaffa statliga myndigheter.

Offentligt kritiska besluten New South Wales Premier Mike Baird har tidigare gjorts, Barrie sade delstatsregeringen var “så spelberoende skatter och spelintäkter som det stängas flesta av Sydneys nattliv för att öka denna rampljuset genom att kanalisera människor till kasinot eller pokies rum “. Med spel- och vadhållnings skatter kör AU $ 1,2 miljarder intäkter för staten, sade Barrie stänga nattliv är paraderade till massorna under sken av hälsa och säkerhet.

Det är lite svårt att bygga en teknologiindustrin när vartannat 20-årig vill lämna eftersom du har vänt platsen till en bondlurk land stad “, sade han.” Om du försöker att locka unga, smarta människor tillbaka till Australien, det är lite svårt när #nannystate är riktningen på Twitter.

Barrie sade tillståndet behöver för att bygga en plats där unga människor vill vara, säger en Sydney enligt Baird förtryck kommer aldrig att bli en teknik nav om alla ungdomar vill fly utomlands.

“Du skojar själv om du tror att en dag de ska komma tillbaka”, sade han.

Tidigare Barrie kontaktade en topp rekryterare i Silicon Valley i ett försök att få lite utomlands talang till Australien. Träffade tvekan, Barrie sade rekryter flagrant sade till honom att ingen i Silicon Valley kommer att gå till Australien för någon roll.

Vi brukade tro att någon kommer att flytta till en livsstil sak men att de inte ens vill göra det längre “, rekryteraren berättade Barrie.” Det är inte så att de inte får betalt väl, det är att det är bakvatten.

Detta är vad det är som att försöka att attrahera, behålla och uppmuntra talang i Australien, sade Barrie.

Vid rekrytering för sitt eget företag, vilket är en av världens största online-outsourcing företag, Barrie sade han får en handfull bra sökande för att fylla en programvara roll, men får 350 i två dagar för en office management roll.

“Min första tanke var” Vem ska titta igenom alla dessa applikationer “, och min andra var” Vem ska omskola alla dessa människor “,”, sade han.

Enligt Barrie, det finns ingen annan bransch som kan skapa en sådan enorm rikedom och långsiktig nytta för världen med en sådan kapitaleffektivitet som teknologiindustrin, och att vi är i klorna på en teknik guldrusch.

“Australien är helt miste”, sade han.

Belysa Australiens tio börsnoterade bolag som ett par gruvbolag, fem banker, en tidigare monopol telefonbolag, och en stormarknad, Barrie sade att 69 procent av landets BNP vara tjänster, är Australiens ekonomi på stenåldern.

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apples misslyckades mode chansning