Australisk skatt branschen kallar för frivillig bitcoin register

beskattnings yrkesverksamma australiska förening Skatteinstitutet har föreslagit att en frivillig bitcoin register som enskilda och företag skulle kunna registrera en bitcoin alar, i syfte att de-anonymisering ägandet av digital valuta i Australien.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Skatteinstitutet föreslog rör sig i sin inlaga till senaten Economics Referenser kommitté utredning en lämplig ram för digitala valutor i Australien.

Detta register skulle underlätta att bevisa att företaget äger bitcoin hölls vid dessa adresser “organisationen sade i sin inlaga, daterad 1 december” Detta register skulle kunna administreras av ett befintligt myndighet (till exempel, ASIC eller ATO), som skulle kunna fungera som regulator / tillståndsmyndigheten för företag som arbetar med bitcoin.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Skatte Institute rekommenderas också i sin inlaga att regeringen kan behöva utveckla eller stödja utvecklingen av, system som syftar till att spåra bitcoin blockchain för att den australiska Beskattning Office (ATO) för att övervaka transaktioner för skatteändamål.

Vi rekommenderar att kommittén undersöka förmågan hos ATO att genomdriva de skatteutfall som är avsedda för digitala valutor, och de resurser som krävs för att göra det “, sade det.” I synnerhet, kan resurser behöver tilldelas utveckla system för att på ett effektivt sätt läsa och övervaka blockchain (register över alla Bitcoin transaktioner), i kombination med traditionella kontanter ekonomiska skatterevisionsteknik.

Institutets förslag följer, ATO vägledning, släpptes i augusti, att det skulle behandla bitcoin och andra virtuella valutor som en handelsvara för affärer eller högt värde transaktioner över AU $ 10.000.

Skatteinstitutet föreslog att en alternativ tolkning av den befintliga skattelagstiftningen är att bitcoin behandlas som utländsk valuta.

Tidigare i år utfärdade ATO ett utkast till GST härskande … som behandlar transaktioner som involverar bitcoin som byteshandel, vilket resulterar i betalningar av bitcoin som skattepliktiga leveranser i sin egen rätt, och i enlighet med GST, “det sagt.” Det är vår uppfattning att detta alternativ tolkning är önskvärd ur ett skattepolitiskt perspektiv.

För säkerhet och enhetlighet i behandling, rekommenderar vi att utskottet överväga fördelarna med en lagändring för att bekräfta att Bitcoin är valutan i skattehänseende “, det sade.” Detta tillvägagångssätt medför en onödig byråkrati överensstämmelse bördan på företagen, däribland behovet att utfärda två skatt fakturor för en enda transaktion, och avvikande resultat för oregistrerade partier som konsumenter gör transaktioner i bitcoin.

I sin egen inlaga till utredningen, ATO sade att bitcoin taxering behandling är beroende av politik.

Vare bitcoin eller andra krypto valutor bör behandlas som “pengar” eller “valuta” är en fråga om politik “, sade ATO i sin inlaga, daterad den 26 november” De viktigaste delarna av ATO: s preliminära synpunkter är att Bitcoin är en form av immateriella tillgångar, är inte pengar eller valuta, och sin försörjning är inte en ekonomisk försörjning för GST syften. Dess användning är besläktad med byteshandel.

Samtidigt Reserve Bank of Australia (RBA) sade i sitt påstående att Bitcoin är inte så vanligt tillräckligt närvarande för att motivera sin tillsyn och reglering av den virtuella valutan.

Digitala valutor kan höja omedelbar oro för andra tillsynsmyndigheter i frågor som beskattning, penningtvätt och finansiering av terrorism, och konsumentskyddet “, RBA sade i sin inlaga.” Digitala valutor upp några potentiella politiska frågor för Reserve Bank i de områden i betalningssystem penningpolitiska och finansiella stabiliteten.

“Med tanke på den mycket begränsade användningen och acceptans av digitala valutor i Australien, är det inte uppenbart att dessa frågor motiverar närvarande åtgärder av banken,” den sade.

RBA sade att Bitcoin offentliga boken tyder på att – i genomsnitt – 76.000 Bitcoin transaktioner gjordes globalt varje dag i oktober 2014 värderas till cirka $ 55.000.000.

Däremot gjorde RBA medge att begreppet valuta med en decentraliserad huvudbok, som Bitcoin krav, är en innovation med “potentiellt breda applikationer för en modern ekonomi”, och att digitala valutor utgör en intressant utveckling i betalningar och finansiella systemet landskap .

“Därför tar banken ett intresse för digitala valutor, och övervakar utvecklingen på detta område,” det sagt.

Senatkommittén utredningens första utfrågning den 26 november hört att ATO: s nuvarande behandling av virtuella valutor kan, hindra den framväxande digital valuta, sektorn och tvinga företag utomlands.

“Det kan resultera i att driva de digitala valuta företag som [är] framväxande inom offshore och potentiellt underjordiska”, säger Ronald Tucker, ordförande i den australiensiska Digital Valuta Commerce Association (ADCCA), under förhandlingen.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard