Australiska startups huvudet till Singapore för att vårda deras tillväxt

Australiska startups och etablerade teknikföretag är på väg till Singapore för att hitta finansiering, affärspartners och kunder i en region där regeringen har investerat år till att bli Sydostasien Silicon Valley.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Enligt Gemma Manning, grundare av Sydney-baserade Gemstar Technology, kan vissa australiska företag har lättare att expandera genom att utnyttja Singapore, där regeringen har pumpat AU $ 1,72 miljard på innovation.

Manning, vars företag tar sex Aussie företag på en handelsdelegation till Singapore denna vecka, hoppas den australiska regeringen kommer att välja stadsstaten som en av fem globala Landing Pads som ingick i dess AU $ 1,1 miljarder National Science och innovationsagendan, som omfattade mer än 20 åtgärder inriktade på “Idéer Boom” retorik.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Förra månaden, biträdande minister för innovation Wyatt Roy meddelade de tre första platserna för regeringens AU $ 11.000.000 start landningsplats initiativ som syftar till att påskynda Australien tillgång till internationella affärsnätverk, entreprenörskap talang, affärsutveckling, och investerare genom att skapa ett unikt ekosystem för innovation att frodas.

Silicon Valley avslöjades som konstituerande landning pad plats, med initiativet att ta upp hyresrätt på RocketSpace teknik campus i San Francisco, Tel Aviv utsågs till andra värdstaden, och den tredje är penslade in Shanghai. De återstående två väntas vara placerade i Europa och i en annan huvudstad i Asien.

“Jag känner mig positiv och mer inspirerade av vad vi gör nu som en nation när det gäller innovation. Men vi har en lång väg att gå och jag tror att länder som Singapore kan inte ignoreras när vi tittar på politik och hur man skapar dessa ekosystem “, säger Manning.

Finansieringen miljö är mycket attraktiv, som är enheten för offentlig-privata partnerskap. De vill kommersialisera tekniken för att hjälpa till att driva deras framtida inkomster.

Singapore placeras före Australien 2015 Global Innovation Index, stickning in på sjunde medan Australien kom på 17: e.

Tidigare Roy sade Australien är ännu inte har nätverkstäthet som Silicon Valley har. Vid ett besök i Tel Aviv nyligen, sade 25-åriga assistant minister fanns en stark kulturelement i det israeliska innovation som Australien kan lära av.

“Jag har ofta sagt att vi måste anamma de bästa delarna av vår kultur – som aspirational tänkesätt, att” ha en go “mentalitet – och stödja det svagare,” Roy sade på den tiden.

De sex lokala företag Gemstar vidtar till Singapore sträcker sig från tech startups söker finansiering genom att etablerade företag redo att expandera.

I gruppen ingår Melbourne tech fast Parent Pappersarbete, som automatiserar bildar skolor skickar hem till föräldrarna, och en start vars app uppmuntrar barnen att röra sig mer.

Poängen är att vi inte tar företag ifrån Australien “, sade Manning.” Vi vill att påskynda dem och hjälpa dem att växa.

Lincoln Easton, grundare av byggindustrin molnbaserad fakturering leverantör Progressclaim.com, är för närvarande i Singapore med Gemstar. Han sade att han hoppas att hitta affärspartners och kunder i regionen för att hjälpa honom att expandera i Sydostasien, där byggmarknaden är nästan lika stor som i USA.

Easton, vars kunder finns Mirvac, sade att medan Australiens FoU incitament är bra, det är ofta för mycket byråkrati. Australien har också en risk negativ kultur när det gäller att investera i nystartade, sade han.

Vi säger inte att vi vill flytta ut från Australien “, sade han.” Vad Malcolm Turnbull regering gör med nya incitament för att investera i startup är verkligen spännande, men i vårt fall har det förmodligen kommit lite sent.

Det syftar till att helt nystartade företag. De bör inte rabatt människor som är lite längre ner i raden.

R & D Tax Incentive ger företagen möjlighet att göra anspråk på en skattelättnad för de pengar de spenderar på intern FoU, och i februari förra året antog parlamentet en ny lagstiftning som begränsar det belopp för vilket företag kan göra anspråk på FoU skattelättnader till AU $ 100 miljoner. Lagstiftningen backdated, som lämnade lagar att gälla retroaktivt från den 1 juli 2014.

Det avslöjades på Senats Uppskattningar i oktober att tillverkningen var industrin med det största antalet FoU registreringar, professionell, vetenskaplig och teknisk service var andra, och informationsmedier och telekommunikation kom i tredje – står för endast 18,3 procent av den totala FoU registreringar för 2014 inkomståret.

Med utgångspunkt i regeringens föreslagna crowdfunding lagstiftning släpptes förra året, National Science and Innovation Agenda såg också tidigt investeringskapital ökning från AU $ 100 miljoner dollar till AU $ 200 miljoner samt en 20 procent återbetalas investeringsskatt offset tak på AU $ 200.000 per investerare per år, en befrielse inkomst av kapital 10 år, och en minskning av konkurs standard från tre år till ett.

med AAP

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera