BlackBerry 10 lanseringar: Kommer du satsa på en plattform för tre år?

Research in Motion omdöpta sig som BlackBerry och äntligen lanserat sin BlackBerry 10-plattformen, som kommer att göra eller bryta företaget. Hur BlackBerry priser framöver kommer i slutändan kokar ner till en fråga: Tror du?

BlackBerry har viktiga appar i luckan, men fortfarande behöver nötkött upp,. Företaget har sina musik- och video baser omfattas,. Heins och gänget hade tillräckligt företag godsaker trots BlackBerry Enterprise Server intäktsgenerering modell kan ändras beroende på adoption,. Det finns tillräckligt med nya funktioner i BlackBerry 10 för att hålla basen och kanske locka nya användare.

Frågan blev front och center när BlackBerry VD Thorsten Heins talade kort om prissättning för de nya enheterna. Prissättning kommer att kontrolleras av bärare, men Heins nämnde $ 149 med en treårskontrakt.

Min reaktion: Det finns inget sätt jag skulle satsa på BlackBerry tre år i ett avtal. Och det är den stora hindret för BlackBerry som ett företag. Jag är glad att ta BlackBerry 10 enheter för en kortvarig relation / kontrakt, säger ett år.

Apples iOS har en stark ekosystem och livskraft tre år från nu är inte en fråga,. Android har en stark ekosystem, dominerande marknadsandel och frekventa uppdateringar. Det kommer att vara här i tre år på grund av Google,. Windows Phone är ett lås i det långa loppet bara för att Microsoft kommer att spendera miljarder dollar på plattformen för att få det att fungera.

Mer, BlackBerry 10 lanseringar, förenar RIM varumärke med namnbytet, händerna på den första BlackBerry 10 luren: Den Z10 i bilder, BlackBerry Z10: 48 timmar med BB10 pekskärm telefonen, BlackBerry 10: Utvecklaren take, BlackBerry Z10 på försäljning i UK: Var kan man köpa det, BlackBerry 10 lansering: Med siffrorna, Forrester, BlackBerry 10: Beautiful telefon, spela allvarlig catchup, BlackBerry Z10 smartphone spec strid

BlackBerry måste bevisa sin plattform är livskraftig. Detaljerna från BlackBerry chefer var anständiga

Med andra ord, är inställningarna för BlackBerry bäst det kunde förvänta sig. Det finns några Apple iPhone trötthet, Samsung har inte lanserat sin senaste Galaxy telefon och CES var tyst på enheten front. Det kommer att finnas en ny HTC enhet i februari, men RIM har ett visst utrymme för att få ett försprång.

Evercore analytiker Mark McKechnie sa

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Vi förväntar oss en allmänt positivt mottagande på produkten som en klar förbättring jämfört med RIMM s inaktuella produktlinje (den sista stora plattform uppgradering var BB7 i augusti 2011), men förvänta dig inte att mäta konsumenternas efterfrågan tills produkten har varit i kanalen för en -2 månader.

Att konsumenternas efterfrågan — att inte tala om företagets mottagande — kommer till tro på plattformen. Här är vad vi vet

BlackBerry kan göra sin plattform sjunga eller det kan vara en uppdelning av ett annat företag i framtiden. Den genomsnittliga björnen kanske inte känner till bolagets balansräkning, men det finns vissa psykiska gymnastik som krävs för att göra en stor insats.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell