Brandis snubbed konsumentgrupper, Internetleverantörer i piratkopiering debatt

Australien främsta lag officer endast officiellt träffade innehållsägare om regeringens upphovsrätt planer i 10 månader åt att utveckla politiken 2014, och lämnade internettjänsteleverantörer och konsumentgrupper ute i kylan.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Mötesprotokoll som erhållits genom hemsidan under Freedom of Information visar att justitiekanslern George Brandis träffade ett antal gånger med rättighetsinnehavarna grupper mellan februari, då han först planer på att slå ner på nätet intrång i upphovsrätten, och december, då han i uppdrag Internetleverantörer och rättighetsinnehavare med att utveckla en “three strikes” system för att avskräcka från olaglig nedladdare av tv-program, filmer och musik.

I maj förra året, under förhör från Greens Senator Scott Ludlam, Brandis kunde inte minnas om han personligen hade träffat med konsumentgrupper Australian Communications Consumer Action Network (ACCAN) eller Choice.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Ludlam: Har du träffat val eller ACCAN i färd med att bilda dina åsikter?

Brandis: Jag kan inte berätta om mitt kontor har gjort det. Jag tror att de har.

Ludlam: “Har du?” var frågan.

Brandis: Jag kan inte komma ihåg om jag har gjort. Jag kan mycket väl ha gjort, eftersom jag har varit inblandade i den här debatten under flera år.

Ludlam: Jag talar om: Vid bildandet av det tal som du gav till ADA i februari. Du kan inte minnas?

Brandis: Nej, det är inte vad jag sa. Jag sa: Jag har varit inblandade i den här debatten under flera år och under de åren jag har träffat med otaliga aktörer från alla synvinklar, så jag antar att jag har men det kan ha varit ett tag sedan. I samband med förberedelserna av den speciella tal som ni frågade mig, är det verkligen inte min vana att skriva tal på baksidan av möten med berörda parter.

webbplatsen sökt tillgång till register över Brandis “möten med” internettjänsteleverantörer, upphovsrätt lobbygrupper, filmstudior och konsumentgrupper “över frågan om upphovsrättsintrång mellan 1 februari och December 11, 2014.

Resultaten visar att det fanns sex möten under de 10 månader, inklusive den första australiensiska Digital Alliance händelse, där Brandis meddelade hans upphovsrätt tillslag planer, men absolut inga möten med konsumentgrupper eller Internetleverantörer.

Brandis träffade Graham Burke, co-VD för Village Roadshow – och högljudd förespråkare för att slå ner på nätet intrång i upphovsrätten – två gånger inom loppet av en månad i augusti och september 2014. Hans företag donerade nära AU $ 330.000 till den liberala part under det senaste räkenskapsåret.

Brandis träffade också VD för Australian Recording Industry Association (ARIA) Dan Rosen, och Francis Gurry, generaldirektör för World Intellectual Property Organisation.

Brandis hade också tid att träffa betal-TV-nät Foxtel huvud av företags angelägenheter, Bruce Meagher. Meagher sade i ett e-postmeddelande till kontoret av justitiekanslern att han skulle föra in en delegation av skådespelare, producenter skärmen och programföretagen att “sätta sina perspektiv på piratkopiering frågan”.

Internetleverantörer har varit i kontakt med kommunikationsminister Malcolm Turnbull under utvecklingsprocessen politik, förstår webbplatsen.

En talesman för val bekräftade att organisationen hade sökt möten med Brandis, men hade inte fått tid med honom.

“Val har sökt möten med riksåklagaren, men som ändå har han varit otillgänglig. Vi hoppas att träffa riksåklagaren snart för att diskutera hur man bäst skyddar australiensiska konsumenter från överdrivna eller omotiverade böter som regeringen anser hur man kan minska piratkopiering “talesmannen sade.

Det hade funnits ett offentligt samråd, där grupper och individer kan ge bidrag till regeringen på deras uppfattning om nätet intrång i upphovsrätten, men verkar det som ingen konsumentgrupper någonsin fick en-mot-en tid med justitiekanslern, trots Brandis formellt möte med copyright lobbygrupper på ett antal tillfällen.

ACCAN fick delta i förhandlingarna om den nya koden som utvecklats mellan hållare och ISP rättigheter. En talesman för ACCAN berättade webbplats som byrån hade inga direkta möten med Brandis, men hade träffat med avdelningen och rådgivare till Brandis.

En talesman för justitiekanslern George Brandis hade kontaktats, men hade inte svarat på i skrivande stund.

På fredagen topp ISP förening kommunikations Alliance släppt ett utkast till kod för att slå ner på nätet intrång i upphovsrätten. Den föreslagna koden skulle se användare skickade tre varningsskyltar för påstått intrång innan rättighetsinnehavare kan ansöka om en domstol för att få en intrångsgörarens uppgifter för rättstvister.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow