Broadcom att köpa chip maker Broad för $ 195.000.000

Halvledarjätten Broadcom förväntar sig att betala runt $ 195.000.000 kontant för Broad, minus en del av köpeskillingen hänförlig till vissa personaloptioner.

Broadcom höjer Q4 utsikterna bland industrin kaos, PC-tillverkare vs. hårddisk brist: Q4 sannolikt ok, Q1 en clunker, Broadcom (Ja, Broadcom) ansluter sig till Linux Foundation, Broadcom gör sina Wi-Fi chipset mer Linux vänliga, Bakom öppen källkod vändning vid Broadcom, Broadcom visar kisel för generations efter nästa Ethernet, Broadcom nya system-on-a-chip: Gigabit bandbredd för 4G / LTE, Broadcom förvärvar NetLogic för $ 3,7 miljarder euro, Broadcom sätter upp för 4G push, köper Beceem

Israel-baserade Broad gör chips som används i fiberoptiska nät som går på att utföra höghastighets och TV-tjänster.

Förvärvet är en del av Broadcom ansträngningar att utöka sin bredband portfölj och föra nästa generations fiberaccess till hushåll och företag.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Om Broad uppfyller vissa mål och mål, kan en prestationsbaserad betalning av $ 10.000.000 att tilldelas det företag, lätta affären. Affären är inställd på att slutföras under andra kvartalet med stängning villkor, sade Broadcom.

Affären kommer att vara ungefär neutral till 2012 vinst per aktie. Det kommer också att vara Broadcom tionde teknikorienterade förvärv i Israel, vilket gör mellanöstern land en av de stormakter för chips och forskning och utveckling.

Broadcom fjärde kvartalet i januari visade intäkter minskade med 6,4 procent, under förväntningarna hos analytiker. Det sa att det skulle göra bättre i första kvartalet, draghjälp av att leverera komponenter till Samsung och Apple i sin linje av smartphones och surfplattor.

Företaget hade tidigare varnat för att efterfrågan inom affärssegmenten kan skada mitt svåra ekonomiska tider och en industri “avmattning”.

Behovet av ökad bandbredd för nästa generations Internettjänster, såsom HD-TV-innehåll och höghastighetsbredband är faktorer i linje Broadcom inför loppet.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär