Cisco, Skype in videokonferenser duell i vardagsrummet

Cisco planerar att lotsa ett hem telepresence-system i fältförsök med Verizon. Flytten, meddelade på CES 2010, kommer två dagar efter Skype sa att det skulle bädda HD videokonferenser i tv från Panasonic och LG.

Lägg upp och det verkar oundvikligt att videokonferenser kommer till ett vardagsrum nära dig. Den stora frågan är om Cisco eller Skype kommer att föra videokommunikation till dig. Uppdatering: Jag fick just informerad om att Polycom har också ett hem telepresence prototyp och kommer att hålla en demo med IBM på torsdag. Den stora punkten: Hemmavideokonferensområdet kommer att få trångt snabbt.

Ciscos flytta in i vardagsrummet är inte ny. Det har redan set-top-boxar (Scientific Atlanta), routrar (Linksys) och video gadgets (Flip) som omfattas.

På onsdag Cisco sa att det skulle samarbeta med Verizon för att lansera “hem telepresence fältförsök” under våren. Med lite tur kommer jag vara en telepresence marsvin eftersom jag är en Verizon FiOS hushåll. Cisco lovar att använda “en konsument befintliga HDTV och bredbandsanslutning för att leverera en unik naturlig videokommunikation erfarenhet från bekvämligheten av ett vardagsrum.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Roligt det är vad Skype har planerat för. Skype Planen kretsar kring bädda tjänsten till Internet anslutna TV. Skype plan liknar distributionsmodell Netflix — bädda själv överallt. Cisco verkar vara att gå bäraren och kabelpartner rutt.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet