Citrix översyner SMB line-up, uppdateringar “VDI-in-a-box”

Skrivbordsvirtualisering pionjär Citrix har omarbetats sitt sortiment av produkter och teknik som är inriktad på små och medelstora företag (SMB) i ett försök att få närmare ingrepp med dessa företag. Bland förändringarna är införandet av den första Citrix version av en färdigförpackad lösning för Virtual Desktop Infrastructure, VDI-in-a-Box.

Den nya produkten visar frukterna av Citrix förvärv av Kaviza i maj 2011. VDI-in-a-box, som körs på en server, omfattar alla arkitektoniska bitar som skulle tillåta ett mindre företag att utveckla virtuella skrivbord hela organisationen. Målet är att förenkla förvaltningen, utan förenklar de funktioner som är tillgängliga för slutanvändare. Tekniken stöder alla tre av de stora hypervisorer: Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V och VMware vSphere, ESX och ESXi.

Citrix har också infört en produkt som kombinerar VDI-in-a-box med Citrix GoToManage, dess molnbaserade supporttjänst. Kombinationen skulle göra det möjligt för företag att skapa automatiserade managed services som håller VDI-in-a-Box konfigurationer kör smidigt över tiden. Citrix har också inlett ett samarbete med Dell att erbjuda validerade end-to-end-lösningar som distribuerar VDI-in-a-box på specifika Dell hårdvara infrastruktur.

Här är några perspektiv från en tidig kund, James Preston, tekniker IT med Fitzharrys School i Abingdon, Storbritannien

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Vi letade efter något som skulle förlänga livslängden av våra klassdatorer, samtidigt som oss på teknikens framkant. Inom en timme efter första förhandlingen om VDI-in-a-box, vi hade det igång på en reserv dator. Inget annat vi hade försökt ens kunde matcha denna enkelhet och snabbhet av gratis testperiod nedladdning till en full produktion distribution. Bästa VDI-in-a-box är att du kan skala från 20 kunder till 100 bara genom att lägga till en annan server – ingen extra konfiguration behövs.

Den senaste utgåvan av VDI-in-a-Box faktiskt inte har levererats ännu (det beror före slutet av 2011), så prissättning inte släpptes av Citrix. Företaget uppmuntrar SMB för att ge testversionen en spin.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys