CommBank kotletter IT spendera

uppdatering Commonwealth Bank VD Ralph Norris i dag sade att banken hade skurit sin teknik spendera med 6 procent jämfört med föregående år, och hade hävdat “first-mover advantage” i sitt beslut att se över sina kärn banksystem före andra stora rivaler.

CBA: s tech strategi: tillväxt, produktivitet, efterlevnad. (Credit: CBA)

CBA hade tillbringat $ 826.000.000 på teknik under de senaste 12 månaderna fram till den 30 juni 2008 till 6 procent mindre än $ 833.000.000 det spenderas i föregående räkenskapsår, vilket motsvarar cirka 12 procent av bankens $ 7 miljarder driftskostnader, enligt Norris , talade vid bankens helårs resultat tillkännagivande idag.

Emellertid kommer kostnadsminskningen som CBA planerar att investera $ 580.000.000 under fem år på sin kärn banksystem. Banken i april nominerade SAP och systemintegratörer Accenture att leda systemen uppgradering.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Norris sade att bankens hela moderniseringsprogram skulle spetsen kärnbanksystemet översyn.

Norris berättade investerare att moderniseringen var “ett projekt som kommer att leverera en världsklass teknikplattform och förbättrad kundservice.”

Han hävdade också att “first-mover advantage” i bankens beslut att rikta in sina kärn banksystem. CBA meddelade flytta fyra månader innan NAB visade sina hand förra veckan, när företaget sade att det hade avsatts $ 1 miljard över sina åldrande kärn banksystem.

Medan CBA har planerat en grossist översyn av sina system, med CIO Michael Harte hade sade att han förväntade kunder att uppleva “realtid banking” av 2009, har NAB CIO Michelle Tredenick beskrivs en försiktigare väg. NAB har planerat att spendera bara $ 30 miljoner dollar i det första året, riktad mot den nya Star Direct Bank projekt har planerat att lansera senare i år.

Köpa eller sälja? iPhone blir CBA: s teknikdrivna tillväxtstrategi, (Credit: CBA).

Medan CBA: s kärnbanks ersättning hade bara börjat, hävdade att det i dag att “betydande besparingar effektivitets [har] uppnått – på en återkommande basis”.

Norris separerade kärnbank översyn från andra projekt som planeras för att rikta bankens produktivitets mål, såsom de förenklade bostadslån processer, IT-infrastruktur uppgraderingar samt nyligen cementerade IT-outsourcing avtal. Produktivitetsprojekt är värda $ 333.000.000, enligt CBA.

Samtidigt CBA tillväxtstrategi, har tagit sin nyligen lanserade CommSec iPhone programstart, tillsammans med kärnbank översyn. Tillväxtprojekt utgör 523.000.000 $ i $ 826.000.000 totalt teknik utgifterna.

Risk och Compliance projekt, som omfattar CBA: s återhämtningsplaner affärs katastrof och kontinuitet, liksom investeringar i teknik för att stödja bekämpning av penningtvätt krav var den minsta kategorin på $ 162.000.000.

Rätt tid, i år var “absolut rätt tid” för, Commonwealth Bank kärn banksystem uppdatera, som visade, “uppmuntrande resultat”, Norris reportrar under ett telefonsamtal genomgång senare under dagen.

Gruppen har tillbringat två år för att komma till den punkt där, övertygade om vår förmåga att framgångsrikt genomföra ett sådant program,, tillade han.

Teknik analytiker har varnat för att systemet översyner av detta, storlek sannolikt kommer att resultera i större hicka. Men i dag, Norris sade banken hade bara fyra månader till fem år, projekt, uppnådda “uppmuntrande resultat”.

Under tidigare år, hade fokus varit på frontlinjen kund, teknik gränssnitt, sade han, men dessa typer av uppgraderingar, inte skulle vara tillräckligt för att gå vidare i banken.

För gruppen att ta nästa steg, betydande hinder, i våra back end-system måste åtgärdas “, sade han.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst