Dell XPS 13 laptop: Ubuntu Developer Edition kommer

Flera månader sedan, Dell berättade om sina planer för en mördare, Ubuntu Linux-utvecklare bärbar dator, Project Sputnik. Planeringen görs och denna top-of-the-line programmerare laptop, Dell XPS 13 Developer Edition är leveransklar för $ 1449.

Vad du får för det är en Intel Ivy Bridge i7 processor, 8GBs med dubbla kanaler DDR3 1333MHz SDRAM, och en 256 GB Solid State Drive (SSD). För en display den använder 13,3 “HD (720p) Truelife WLED display med 1.3MP HD Web-cam backas upp av Intel HD 4000-grafik.

Bakom hårdvara, är, Ubuntu 12.04.1 Long Term Support (LTS), med sin vanliga sortiment av open-source-program. Det kommer också redo att arbeta med två beta samhällsprojekt, profil Tool och moln Launcher, som gör det mycket mer än bara en mycket välutrustade, Linux-drivna Ultrabook.

Barton George, Web vertikal chef på Dell och mannen bakom den här datorn, berättade, “Profilen verktyg och moln launcher är beta open source projekt som vi nyligen har kastat ut på github. Dessa projekt är ganska begynnande vid denna punkt och vi är letar efter fler människor att engagera (ledtråd, ledtråd :). ”

Dell PC strategi: Damned om så är fallet, damned om det inte, Dell återinträder high-end Linux bärbara marknaden med Red Hat Enterprise Linux, Dell förbereder Ubuntu Linux laptop för utvecklare, en första titt på Dells “Sputnik” Ubuntu Linux utvecklare laptop, mindre förbättringar som kommer i Ubuntu Linux-uppdateringen

Tanken bakom profilen verktyget är att ge tillgång till ett bibliotek av gemenskap skapas profiler på github, såsom Ruby och Android, för att snabbt ställa in utvecklingsmiljöer och verktygskedjor. “Planen är att ge utvecklare ett sätt att rädda deras kärleks , iterativt, och obevekligt anpassade skal, redaktörer, redaktör plugins, syntaxstryknings, verktyg, språk, bibliotek språk, bibliotek system, servrar, demoner, osv … till en infrastruktur personlig utveckling i källkontroll. “På detta sätt, hela din miljö, från shell färger och preferenser till applikationsramverk, kan byggas från grunden på alla operativsystem som stöds och hårdvara på några minuter och med endast en enda kommando

sputnik lansering

Detta är inte bara för dig att bevara din egen utvecklar set-up. Du kan också dela din utvecklarprofil eller låna från andra. Dell planerar att ha tre redo att gå utvecklare profiler till att börja med: JavaScript, Ruby on Rails, och Android.

XPS 13 Developer Edition är inte bara för PC eller server programmerare men. Cloud launcher, använder Ubuntu Juju kan du skapa “” microclouds “på din bärbara dator, som simulerar en vid skala miljö, och sedan distribuera den miljön sömlöst till molnet. Idag launcher använder Linux Behållare för att modellera din miljö på din bärbara dator och sedan använder Juju att kasta överbord denna miljö till molnet. den launcher projektet github möjliggör utvidgning av detta koncept med hjälp av olika tekniker och metoder. ”

Juju är en utveckling / Operations (DevOps) program för att bli av med “metawork” inrätta ett program på en server eller molnet. På XPS 13 kan du använda den för att se till att du har inte bara dina programmeringsbibliotek redo att gå, som i traditionell mjukvaruutveckling, men alla andra nätverks- och servertjänster kommer att vara på plats för din nya moln programmet innan du faktiskt distribuera den till molnet.

Gör allt detta arbete? Tja, Nnamdi Orakwue, VP av Dell Cloud. Är verkligen glada över det. Orakwue berättade: “När jag lärde mig om projektet Sputnik Jag var upphetsad, jag har länge känt Linux laptop erfarenhet har varit svag Detta är den första Linux powered laptop som jag tycker är otroligt Det är en mycket kraftfull och vacker maskin,. Jag fortfarande få folk frågar mig “vad laptop är det.” Kanske är fåfäng, men det känns bra. När en kollega Linux missfoster ser Ubuntu kör de är mycket imponerad av hela paketet.

Moln, Michael Dell tar ordförande plats VMware ombord, moln, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Dell, Dell Technologies inlägg Q2 resultat, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Orakwue fortsatte, “Jag är en doktorand och spendera enorma mängder tid på att utveckla programvara. För närvarande jag gör massor av Apache, Python, Django, Android utveckling med hjälp av GIT och allt det fina grejer. Denna maskin har varit fast, erfarenheten ett nöje, och månader efter att få min XPS 13 jag är fortfarande mycket glad … ..Overall jag skulle ge detta system en 9 av 10, och jag verkligen, verkligen, verkligen hoppas att Dell fortsätter med det. jag tror inriktning utvecklare och skapa fantastiska maskiner som kör Linux är en smart sak för Dell att göra. ”

Som ni kan tala om detta är inte din vanliga corporate “Vår produkt är det bästa sedan skivat bröd” yadda-yadda. Orakwue är en hacker som tydligt älskar sin nya systemutveckling.

George hoppas att Dell XPS Developer Edition, som började som en skunk fabrik projektet kommer att vara “I början av en vacker relation mellan Dell och utvecklare.” Jag tror att hans förhoppningar kommer att realiseras och några allvarliga öppen källkod programmerare bör sätta XPS 13 på sin semester gåva lista. Tyvärr kommer endast amerikanska och Candian programmerare att kunna köpa det först. George försäkrade mig om att Dell planerar att utöka sin tillgänglighet så snart som möjligt.

 Berättelser

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies inlägg Q2 resultatet

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar