Drake Dictate förvärvar medicinsk transkription tjänsteföretag för $ 300M

Medan Siri var en av signaturen funktioner i iPhone 4S, den nya iPad bara laddad med “röst diktamen”. Även om det innebär att din iPad kanske inte påminna dig om att köpa pajskalet nästa gång du går in i snabbköpet, kan du ändå diktera “Baka en äppelpaj” i att göra-lista.

Men är att alla röstdiktering är bra för? Nuance, ett företag som sägs ha licensierade tekniken till Apple för användning i Siri, tror röst diktamen är en viktig marknad, och har lagt sina pengar där deras mun är, till ett belopp av $ 300 miljoner dollar.

Nuance har just meddelat förvärvet av Transcend Services, en medicinsk transkription och redigering företag.

Att detta inte är den första av Nuance hälsorelaterade förvärv är lärorikt att diskussionen om röstigenkänning. Med tillväxten i regler som kräver elektroniska journaler kan hämta data i datorn vara en utmaning.

Detta görs dubbelt svårt eftersom medicinsk personal inte alltid möjlighet att sitta bakom ett skrivbord och skriva sina anteckningar. De måste registrera information medan arm djupt i en patient operation, i rum kontaminerade med olika smittsamma otäck, och vid andra tillfällen när de helt gowned och handskar.

Enligt de båda företagen

Med Transcend kommer Nuance accelerera tillgång till och utöka sin kundbas inom små och medelstora sjukhusmarknaden, som utgör cirka 90 procent av sjukhus i USA och alltmer kräver kostnadseffektiva, röstaktiverade, kliniska dokumentation lösningar för att uppnå meningsfulla Använd och övergången till ICD-10. Med Nuance röstaktiverade och klinisk språkförståelse teknik och djup elektroniska patientjournaler (EHR) integration, i kombination med Transcend högkvalitativa transkription och redigering, kan sjukhusen göra klinisk dokumentation och arbetsflöde mer produktiv och kostnadseffektiv och extrahera större värde från klinisk information .

Detta understryker än en gång vikten av medicinsk dokumentation och kartläggning i den kliniska processen, och visar fler möjligheter där hälsa och IT blir sanna partners att leverera vård till patienter över hela världen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september