Enteprise socialt företagande: integrationsfrågor

Podcast inte fungerar? Klicka här för att ladda ner filen.

Vid förra veckans Enterprise 2.0 konferens som hölls i Boston, jag blev förbluffad när en expert förklarade att organisationer måste lära sig att “göra social.” Denna överraskning startade mina kommentarer på en paneldiskussion om att integrera sociala affärsverktyg med traditionella företagsapplikationer.

Organisationer finns för att uppnå definierade mål – Fedex strävar efter att leverera paket snabbare och mer tillförlitligt, vill Starbucks säljer mer kaffe, och så vidare. Hela föreställningen att företagen bör “göra social” som slutmål är bara dumt. Tjäna pengar som mål? Ja. Leverera varor och tjänster som ett mål? Ja. Gör social som ett mål? Rungande nej! Social programvara har bara säga när det tillför värde till konkreta organisatoriska affärsprocesser och mål.

Affärsprocesser definierar hur människor utför sitt arbete, dessa processer beskriver flödet av aktiviteter såsom att samla in pengar, betala leverantörer, och så vidare. Processer gör det möjligt för organisationer att utföra aktiviteter på ett konsekvent och repeterbart sätt.

Processer skapar också information silor, vilket är ett problem. Till exempel kan ekonomiavdelningen använder ett datorsystem som inte dela information med tillverkning eller försäljning. I många organisationer, Hodge-Podge befintliga system, byggt över tiden skapa öar av information som driver dålig kommunikation över avdelningsgränserna.

Den traditionella lösningen på detta problem innebär att distribuera system såsom ERP för att ansluta och integrera olika system. Medan ERP gör ett bra jobb att flytta transaktionsdata över avdelningar eller funktioner, dessa system vanligtvis inte hantera den organisatoriska lim av kommunikation mellan människor. Historiskt sett har ERP-system som syftar till att kontrollera transaktioner, inte dela ostrukturerade samarbetsdata.

Genom att aktivera processer för att bli mer effektiva eller ger bättre resultat, kan sociala verktyg erbjuder stort värde för företaget. Men uppnå detta mål krävs att föra ostrukturerade sociala data till den process där människor faktiskt utföra sitt arbete. För att vara användbara måste de sociala tekniker hjälpa människor att göra sitt jobb, vilket innebär att integrera med etablerade affärssystem.

Vissa leverantörer inser behovet av att integrera sociala uppgifter med transaktioner, till exempel

Salesforce.com s Chatter produkt gör det möjligt för användare att få tillgång till traditionella företagsdata blandat med team-orienterad samarbete uppgifter om sin arbetsflödet, SAP försäljningsOndeMand tillåter säljare att samarbeta samtidigt som interagerar med data som lagras i kärnan ERP-system, Molnbaserad ERP-leverantör, NetSuite, inked behandlar Yammer och Qontext att föra samarbetsverktyg i vanliga affärsprocesser

———-

Som en inkörsport till en bred företag antagandet av sociala affärsverktyg, är integration en kritisk och ofta förbisedd fråga.

På Enterprise 2,0 konferensen deltog jag på en panel, med titeln Socializing gamla program: Är vi där ännu ?, som diskuteras integrera socialt företagande med affärssystem. Analytiker Tony Byrne, från den verkliga historien gruppen, modererad panelen, som också ingår Alfred Hsi, som är chef för forskning och innovation på Deloitte.

Enterprise integration är en viktig och utmanande ämne sitter i skärningspunkten mellan företagets teknik, konsument programvara, organisationskultur, och relationer mellan företagsanvändare och deras IT-avdelningar. Under paneldiskussion kallade jag socialt företagande integration galna ironi ämne, eftersom det är så viktigt och ändå också missförstås.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september