Kina redo att införa begränsningar för utländska programvara

Utkastet till politiskt detaljer utfärdade denna månad innebär att avdelningarna offentlig upphandling kommer att behöva göra en distinktion mellan “inhemska”, “icke-inhemska” och “föredragen icke-inhemska” programvara, sade FT. För programvaruleverantörer ska definieras som inhemsk de måste bevisa att åtminstone 50 procent av sin utvecklingskostnader spenderades i Kina, medan mjukvarutjänster åtminstone 70 procent av kostnaderna måste baseras i Kina, sade FT.

Kinesiska myndigheter kommer att behöva ansöka om särskilt godkännande för att köpa “icke-inhemska” programvara, som kommer att omfatta internationella företag som gått mål för omfattningen av deras kinesiska investeringar, arbetskraft, forskning och skattebetalningar, enligt FT.

Kina har redan gjort stegen mot att begränsa inköp av utländska program. I augusti förra året Gao Zhigang, en tjänsteman med upphandling centrum av det statliga rådet, sade att bara hårdvara förinstallerad med inhemska operativsystem och programvara kommer att köpas av den kinesiska regeringen i framtiden att stödja den lokala mjukvaruindustrin och skydda statens informationssäkerhet.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september