Kinesiska telekom bygga två moln platser

Kinas två största mobiloperatörer har börjat contruction arbetet med två cloud computing anläggningar i Guizhou-provinsen, som ligger i sydvästra delen av landet.

China Mobile och, China Unicom, sade på måndagen att de investerade cirka 7 miljarder yuan (1,15 miljarder US $) till de två platserna i Gui’an, där China Telecom – landets tredje största mobiloperatör – I oktober hade redan börjat bygga sin egen cloud computing anläggning.

China Mobile skulle investera 2 miljarder yuan (US $ 327.27 miljoner) i sin anläggning som kommer att sträcka sig över cirka 18,3 hektar mark, medan China Unicom webbplats skulle omfatta vissa 33,3 hektar från en investering på 5 miljarder yuan (US $ 818.18 miljoner).

Gui’an är en av fem nya områden pekas ut i den kinesiska regeringens 12 femårsplan, som omfattar 2011-2015, för att driva utvecklingen i landets västra regioner.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Enligt uppskattningar från Kina Information Industry Net i april, kinesiska marknaden offentliga molntjänster, var värt 3,5 miljarder yuan (US $ 561.600.000) förra året, och skulle slå 6,3 miljarder yuan (1,01 miljarder US $) i slutet av 2013.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin