Tidiga benchmarks batteri visar iPhone 6s A9 chip skillnader: Kontrollera din chip

Hårdvarutillverkare ofta komponenter från olika leverantörer för att möta försörjningskrav. De som isär nya Apple iPhone 6s upptäckte att det finns två olika A9 chip som används, en från TSMC och en från Samsung.

Som rapporterats av MacRumors, tidig batteritest och feedback från vissa användare indikerar att TSMC varianten kan ge längre batteritid än Samsung modell.

Testning av denna webbplats pågår för att validera dessa fynd så tills definitiva resultat finns inte springa till Apple Store för att försöka byta ut din iPhone 6s.

TSMC chip som används en större formstorlek på 16 nanometer, medan Samsung process som används 14-nanometer. Om du vill kontrollera och se vilka chip du har, kan du installera Lirum Device Info Lite-program och läsa processortypen. Om det står N66AP (6s Plus) eller N71AP (6s) så har du en Samsung chip. Om det står N66MAP (6s Plus) eller N71MAP (6s), så har du en TSMC chip.

Min nya iPhone 6s Plus har en TSMC chip och jag ser ungefär samma batteritid som jag såg med min iPhone 6 Plus. Tänk på att tidigt benchmark-tester visar att det inte finns några prestandaskillnader mellan de två marker. Batteritiden är ett område som kräver ytterligare utredning.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus