2010: War on piratkopiering går stor

Regeringar och storindustrin har kämpat hårt i år för kontroll av de stora online-oceaner som en gång var den laglösa lekplats pirater.

De har kommit sent till kampen. Och många hävdar att de inte förstår de principer som online-världen påstås byggts.

Men vad de saknar i erfarenhet, de behandlar med pengar och makt – och de har byggt en ödmjuk arsenal.

COICA, Den stora vapen av anti-pirat koalition är COICA (bekämpning Online intrång och Förfalskningar lagen). Detta amerikansk lag, passerade snabbt med enhälligt stöd, gör en webbplatsens domän gripas om det “har ingen påvisbar kommersiellt betydelsefullt syfte eller använda andra än” erbjudande eller ger tillgång till otillåtna kopior av upphovsrättsskyddat material.

Det drevs tillsammans med en uppsjö av sista minuten lobbying från företrädare för innehållsleverantörer, inklusive Motion Picture Association of America (MPAA) och Recording Industry Association of America (RIAA) och unionens och mediegrupper.

Mer än 70 webbplatser har tagits ner under COICA. I väntan på sin U.S..com domän som stängs, har Prominent Bittorrent webbplats Demonoid migrerat till Montenegro toppdomänen, .me, och det har postat en banderoll ber besökare att skriva till de amerikanska senatorer att motsätta sig lagen.

ACTA, muttrar och skruvar av Acta (Acta) har också slutfört detta år, vilket banade väg för upphovsrättsintrång ska kämpade över hela världen.

Fördraget har utvecklat förslag till internationella normer för hur att genomdriva immateriella rättigheter i länder, däribland Australien, Storbritannien, USA och EU. Slutmålet, kanske ett decennium av, verkar vara att pressa inte undertecknat nationer att skärpa sin tillämpning av lagen om upphovsrätt.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Gåvor, Du kanske tror att du aldrig skulle snitch på din chef för att använda piratkopierad programvara, men skulle US $ 20.000 förändring ditt sinne? Business Software Alliance satsar på det. Den australiska kapitel körde en kampanj som erbjuder belöning för alla som rapporterar användningen av piratprogram i företag.

US $ 20, 000 är utan tvekan en liten del av den fina verksamheten kommer att bära för sitt brott.

Allierade, Händelser har tvingat stora aktörer inom industrin för att visa sina färger som vän eller fiende. Google hade varit våldsamt neutral, men har nu flyttat till skära piratsajter visas i sökresultaten.

Sitt klagomål system har sped upp, vilket gör det lättare för Hollywood att klaga pirater använder Googles produkter. Och företaget utvecklar även medel för att skära pirat villkor visas i automatisk komplettering.

Google har också visat sin vilja att utvisa som kränker upphovsrätten från sitt AdSense-programmet och nu Mastercard, Visa och Paypal har svartlistade pirat webbplatser från att använda sina finansiella betalningstjänster.

Men piratsajter har mindre betalningsleverantörer som Flattr.com, som ägs av Pirate Bays Peter Sunde, som gör det möjligt för användare att donera till webbplatser.

Matarledningar, Pirate innehåll kan bara existera om användarna kan komma åt den. Så försök Hollywood för att tvinga internetleverantörer att cut-off användare som laddar ner pirat innehåll kan alla men avsluta striden. De största filmstudior, som representeras av den australiska Federation Against Copyright Theft, är indragen i en federal domstol belägring mot Australiens tredje största Internetleverantör, iiNet, i en vattendelare fall som kommer att avgöra om leverantörerna måste övervaka användare laddar ner och agera mot dem tillgång upphovsrätt intrång material.

Studion förlorade den första omgången tidigare i år och ett överklagande fortfarande utkämpas.

Samtidigt är de amerikanska film- och musikstudior driva stora tvistemål mot enskilda upphovsrätts-intrång. Detta år, amerikanska ensamstående mamma Jammie Thomas-Rasset förlorade vad som ses av vissa som en annan vattendelare domstol strid mot RIAA för att dela 24 upphovsrättsskyddade låtar och nu är skyldig någon US $ 1.500.000 för att göra detta.

Piratkopiering och integritet låter likadant …; Online liv användare har också uppmärksammats av regeringar från länder, däribland Australien, UK och EU. Australien regeringens hemlighets planer, först avslöjade i juni av den här webbplatsen, kunde se register skapas och bevaras när australiensare kommunicerar över Internet till varandra och kan även visa lagrade webbhistorik.

De australiska federala polisen har stött systemet, noterar den kommer att “lägga vikt till [] utredningsprocessen”.

Internetleverantörer hävdar systemet är betungande och har anklagat regeringen för hårdhänta taktik.

Denna artikel publicerades först på webbplatsen Australien.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer