Affärs ByDesign: partnering möjlighet

När spänningen runt Business ByDesign dör ner, frågorna börjar flöda. Även vid händelsen, Brian Sommer och Charlie Wood frågade Leo Apotheker två av de mest spännande frågorna centre på partnering tillfälle.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Brian har årtionden erfarenhet som SAP-partner under hans Accenture dagar och har åtagit sig omfattande forskning denna aspekt av IT-branschen. Han ifrågasatte SAP förmåga att realistiskt att bygga en volymmodell för mellanklass

mid-market kanal kämpar för att anställa de bästa utexaminerade så jag undrar hur SAP kommer att bygga en marknad som kan vara verkligt effektiva?

Apotheker svar gav en avslöjande inblick i hur SAP planerar att bygga ut BBD marknaden (omskrivning och ordnas för sammanhanget)

När du studerar ekonomi i mitten av marknadskanal, du tycker de egentligen inte gör någon marginal eftersom kostnaden för försäljning är enorm. I bästa fall är de eeking ut en levande baserat på det låga antalet kunder de har. Vi bygger en marknad från scratch. Vi kommer att köra en kampanj för att hyra partner och vi kommer att hjälpa partner att förstå att detta är en annan affärsmodell som är mer försäljning orienterade än konsulttjänster ledde. Vi kommer att tillhandahålla utbildning och anställa akademiker direkt. Det borde innebära partners kommer att lockas av en modell som ger mer värde för dem. Men … Jag skulle inte bli förvånad om vi behöver ändra modellen som händelseutvecklingen.

Brian frågade sedan om finansiering. Att sätta upp en ny affärsmodell är svårt nog, men utan tillräckliga finansieringar, kommer kanalen att kämpa. Apotheker sade att SAP kommer att ge finansiering. Det är generöst.

Min uppföljning var att ifrågasätta hur detta skulle fungera. Om SAP gör hyra, varför skulle inte dessa människor att arbeta med mid-market kanal aktörer i första hand så att de kan maximera möjligheten från get gå? Leo sade att några av dem kan mycket väl vill gå vidare till att bli indpendent partner i sin egen rätt. Med andra ord är detta en backspärr åtgärd för att säkerställa SAP kan styra den tidiga marknaden modell för att se hur det fungerar och anpassa vid behov.

Det kan vara så att SAP har väntat Phil Wainewright som varnar för att SAP behöver ta hand det inte underskatta de utmaningar

Att hitta lämpliga partners och bygga goda relationer med dem är en resa av äventyr som SAP bara har börjat. Andra mer erfarna SaaS spelare vet hur svårt det kan vara – och hur lätt det är att överskatta möjligheterna till synes väl kvalificerade kandidater.

Apotheker svar uppmanas Charlie att fråga om möjligheten för oberoende utvecklare att köra applikationer ovanpå BBD.

BBD ger kodnivå tillgång till tjänster. Detta borde innebära att utveckla tjänster som kompletterar och bygga ut vad är för närvarande en mycket brett utbud kommer att vara relativt lätt. Apotheker tänker SAP: s dragningskraft ska locka utvecklare att samarbeta för att få tillgång till ekosystemet. Dock kommer SAP inte stoppa dessa samma utvecklare från plöja sin egen fåra. Avgörande, fanns det ingen diskussion om en godkännandeprocessen för utvecklare som väljer denna väg, men SAP driver i partners via sin Partner program.

Jag ser ett alternativt scenario. Som Charlie noterade på sin egen blogg med avseende på eWeek: s citerar Adam Gross, VP utvecklare marknadsföring på Salesforce.com

Jag är mer intresserad av nya API: er än jag i de nya verktygen. När du får nya API: er, det är som jul morgon …. Det är där nästa generation av nya mjukvaruföretag kommer att komma från. Nu handlar det om vad API finns ute på nätet.

Det är på grund av denna attityd som salesforce.com är den kanoniska mashup exempel i företaget världen, ungefär som Facebook är i konsumentvärlden.

Om SAP emulerar SFDC ekosystem strategi snarare än hogging resurser till sig själv, så kommer det att bygga en hel del goodwill mycket snabbt. Man planerar redan att bryta de SDN / BPX nätverk och ges rätt inställning, detta skulle kunna ge det en mycket snabb på ramp till industrin anpassningar.

Än en gång, ger SAP oss alla till eftertanke om en historia som kommer att köra och köra.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget