Akamai, AT & T samarbetar på nytt projekt för att ta itu med nätverks krav

AT & T och Akamai samarbetar för att erbjuda nya innehållsleverans nätverkslösningar till sina företagskunder som video och andra stora massor av innehåll ramp upp efterfrågan över nätverk.

I huvudsak är AT & T att kombinera Akamais innehållsleveransplattform med sin egen IP-nätverk för att leverera till denna nya svit av CDN lösningar, som kommer att gemensamt marknadsförs, förvaltas och stöds av de två företagen.

AT & T kommer att överföra sina befintliga CDN verksamhet, kunder och service till Akamais plattform med början nästa år.

Akamai kommer att använda sina servrar i utkanten av AT & T: s IP-nät och inom AT & T anläggningar över hela USA.

Målet är att förse företag med snabbare åtkomst och ägande för digital video, webbaserade program, och andra tillgångar som är både i hög efterfrågan och volym.

Med utbyggnaden av Akamais CDN infrastruktur integreras med AT & T: s nätinfrastruktur, båda företagen skryta med att kunderna kommer att se mer effektiv innehåll routing och bättre leverans av digitalt innehåll.

Även om det beskrivs som en “global strategisk allians”, AT & T och Akamai kommer faktiskt först fokusera detta initiativ på Nordamerika, med planer på att expandera över hela världen inom ett år.

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telekomföretag, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, Nätverk, hur man titta på NFL fotboll på nätet i höst

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Hur man titta på NFL fotboll på nätet i höst