Analytiker: Apple ska sälja “världens första icke-TV TV”

Spekulationer om att Apple förbereder sig för att gå in i tv-verksamheten är på kokpunkten, men enligt en analytiker, är det bästa sättet för Cupertino jätten att bryta sig in på denna marknad är genom att tänka utanför boxen och börja tillverka “världens första icke-TV TV “.

Enligt James McQuivey, vice vd och chefsanalytiker på Forrester, “är TV-verksamheten en tuff nöt att knäcka” det eftersom “innehåll kontrolleras fortfarande av monopol osannolikt att ge Apple nycklarna till deras innehåll arkiv”, och att Apple införa en ny skärm för människor att titta på innehåll på är sannolikt inte att förändras något.

Apple, hävdar han, har att göra “något helt annat”. Och enligt hans mening, att “något helt annat” är IHUB.

Apple ska sälja världens första icke-TV TV “, skriver McQuivey.” Istället för att sälja en ersättare för den tv du just köpt, Apple borde övertyga miljontals Apple-fans att de behöver en ny skärm i deras liv. Kalla det IHUB, en 32-tums skärm med touch, gest, röst och iPad kontroll som kan hängas på väggen varhelst familjen congregates för planering, prata, eller äta – i fler och fler amerikanska hem, är att rummet matsalen eller äta i köket.

McQuivey tror att nyckeln till framgång är inte innehållet, men appar.

Genom att trycka utvecklare att skapa program som fungerar som navet i familjelivet – komplett med delade kalendrar, foto- och video tittare, och Facetime för att chatta med mormor – denna icke-TV TV kan ta bort, slutligen positionera Apple att ersätta din 60-tums ange när det är redo att gå i pension.

Problemet med McQuivey jätte, är väggmonterad, flera användare iPad att det egentligen inte få något nytt till ekvationen. Om man bortser från de ergonomiska frågor som rör användning av en 32-tums väggmonterad pekskärm, vad gör denna enhet gör det kan inte redan göras med en iPad, Mac, eller, för den delen, en mängd andra enheter ?

Ett annat problem som jag ser med denna idé är att medan det sida-steg konkurrensen på TV-marknaden genom att vara en “icke-TV TV,” enheten kommer utan tvekan att behöva konkurrera om vägg / golv / hyllutrymme med en TV. Folk har begränsat utrymme att sätta något så stort som vad McQuivey föreslår, och det finns en god chans att det utrymme som han tänker att människor kommer att fylla med en IHUB redan är fylld med – du gissade det – en TV.

Varför Apple, RIM, Nokia och Motorola argumenterar över vad din nästa SIM-kortet kommer att se ut, Fallet mot “iPad mini”: Fragmentation och cannibalization, Reuters: iPhone 5 att ha 4-tums skärm, WSJ: iPhone 5 får 4 tums + skärm, Vem bryr sig om att iPad 3 är tjockare och tyngre än iPad 2,? iPhone pekskärmen transporter att falla 15-20 procent i Q2 2012, Bästa hörlurar för din iPhone och iPad, Jailbroken iPads kan nu flera saker appar, Top tillbehör till din iPhone och iPad, 100 skäl att jailbreaka en iPhone

McQuivey nämner hur Xbox 360-ägare genererar mer online video syn på TV än tittare någon annan enhet, men sedan underlåter att göra kopplingen mellan Xbox 360, som är en låda som ansluts till nästan varje TV i tillvaron, och Apple TV, en annan låda som ansluts till nästan varje TV i tillvaron.

Om Microsoft kan förändra människors tittarvanor med en enhet som inte har en skärm, varför Apple behöver göra en enhet med en skärm för att uppnå samma resultat?

Så mycket som jag skulle vilja se Apple göra något för att revolutionera TV, jag är inte övertygad om att någon revolution kommer att ha något att göra med en skärm som helst. Problemet med TV är inte skärmen vi titta på det igen, det är vad som visas på den skärmen.

Hårdvara, medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment, Apple, Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna, Apple, hur man kan titta Apples iPhone händelse lever idag, Apple, Bye, bye ruttna apps: Apple syftar till att städa upp app Store

Medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment

Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna

Hur man titta på Apples iPhone händelse lever idag

Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store