Apple måste betala Samsungs U.K. advokatkostnader efter “falskt uttalande

Apple har tvingats av en brittiska domstolen att hosta upp Samsungs hela U.K. advokatkostnader för att dekorera sin domstol beordrade delvis uttalande delvis ursäkt med ytterligare detaljer, vilket var mycket kritiserats av domstolen för att vara “falska och vilseledande.”

Apple förlorar UK Samsung överklagande måste köra “ursäkt annonser

Apple vänder UK juridisk förlust till nya Samsung attack

Apples mea culpa: UK webbplats inlägg ursäkt, nytt uttalande

Apple anklagas för att gömma brittiska Samsungs ursäkt “med kod

Apple var lambasted av den brittiska hovrätten den 1 november och slog iPhone och iPad med ännu en domstolsorder, efter det första tillsagd att göra ett uttalande om, sin webbplats och i ett antal brittiska tryckta publikationer, som anger att Samsung inte kopiera iPad i Storbritannien, efter Samsung vann målet.

Som ett resultat av Samsungs klagomål till brittiska hovrätten efter inte så snäll ursäkt, kommer Samsung nu återbetalas hela sin advokatkostnader i landet tillbaka till början av fallet.

Från November 1 domstolsbeslut förhandling (Klargörande: ordern utfärdades den 9 november)

Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder, säkerhet, hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m

UK hovrätt domare Sir Robin Jacob, noteras att i den förbättrade uttalande, där Apple försökte att minska den brittiska domstolen nederlag genom att jämföra liknande fall i andra jurisdiktioner – särskilt Tyskland, bredare Europa och USA – där Apple vann domar mot Samsung, där Apple sade: “i ett fall försökte i Tyskland om samma patent, fann domstolen att Samsung bedriver illojal konkurrens genom att kopiera iPad design.

Men Sir Robin dubbat denna “en falsk [uttalande].”

“Ingen patent av något slag har varit inblandad i Tyskland eller här, än mindre” samma patent “,” honom noterade.

En av de mer kontroversiella linjer, sista stycket i det ursprungliga meddelandet att Apple publicerade på sin hemsida, som läser

Så medan brittiska domstolen inte hittade Samsung skyldig till intrång, har andra domstolar erkänt att under skapa sin Galaxy tablett, Samsung medvetet kopierat Apples långt mer populära iPad.

Sir Robin noterade detta var “beräknad att ge stor förvirring.” Han tillade: “Den falska insinuationer är att den brittiska domstolen kom till en annan slutsats om kopiering, vilket inte är fallet för den brittiska domstolen inte bilda någon uppfattning om kopiering Det finns ytterligare en falsk insinuationer som den brittiska domstolens beslut strider. besluten i andra länder, medan det är helt enkelt inte sant.

Även notera en rapport från The Register, en artikel med rubriken: “APPLE: Skruv du, BRITS, alla andra säger Samsung kopierade oss,” Sir Robin noteras att “Samsung har stött sin ansökan genom citat från ett stort antal press och webbrapporter som visar att effekten av den ifrågasatta Observera faktiskt har varit att undergräva det avsedda.

Men dagar senare Apple publicerade endast domstolen beordrade text i ett antal U.K. tryckta publikationer, bland annat The Guardian och The Telegraph, bland andra. Även om detta ingår endast två stycken sanktionerade av domstolen, Sir Robin “record [de] att Apples överensstämmelse med tidningsannons för var kompromissar i bästa fall.”

Även den första ordern var att placera “reklam” i tidningar och tidskrifter “i den tidigaste tillgängliga frågan” han noterade att, “Jag skulle ha trott att självklart menade vad det sagt – få annonser i varje publikation så snart som möjligt.

Vad Apple valde att göra när det gäller tidningar och tidskrifter var mindre än så. Dess Vice President Worldwide Marketing Communications [Phil Schiller] sa att han förstod det tillvägagångssätt som skall antas var “att samordna annonser över dessa publikationer för att säkerställa största läsekrets möjligt utsätts för annonsen på samma dag.”

Som tydligen tänkt att Apple så långt som tidningarna var oroliga samma dag, men inte tidningarna som hade längre ledtider. Apple följaktligen arrangeras för 16 november för alla tidningar.

Jag noterar i förbigående att det inte sägs att 16 november var den tidigaste möjliga datum även för bara alla tidningar. Jag skulle bli förvånad om det var, med tanke på att vår ordning gjordes den 18 oktober. Så det var självklart inte följs tidningen / tidskriften aspekt av publicitet ordning.

Apple har inte påstått något annat. Dess brott mot den del av ordern är klart ytterligare en faktor som motiverar ersättningskostnader för vi gjorde mot Apple.

Några dagar senare, var Apple visade sig ha ändrat sin U.K. webbplats sidor med dolda “skala” kod för att tvinga användare, oavsett hur stor deras visning eller tät sin skärmupplösning, för att rulla ner för att se ursäkt meddelande. Snabbt bort mindre än en vecka senare, denna webbplats upptäckte detta inte omfattas av domstolen så långt vi är medvetna om. En kris av samvete, kanske? Man kan spekulera.

I notera att Apple “behövs fjorton dagar för att följa” för “tekniska skäl” Sir Robin tyckte att det här “störande” att det var till synes bortom tekniska förmåga tekniken superjätte att göra även de mest smärre ändringar sin webbplats.

Läs mer

Vi sade att tiden skulle förlängas med en ansökan med stöd av ett intyg från en ledande befattningshavare som förklarar varför mer behövdes. I avsaknad av sådan ansökan gjorts. Jag hoppas att den brist på integritet inblandade i denna incident är helt atypiska av Apple.

Han beordrade att Apple ska betala advokatkostnader för Samsungs försvar som en följd av de upprepade misslyckanden från Cupertino, Kalifornien-baserade företaget.

När det gäller kostnaderna (advokatarvoden) som skall tilldelas mot Apple, drog vi slutsatsen att de bör vara på en ersättning basis. Ett sådant underlag (som är högre än den normala, “standard” basis) kan ges som ett tecken på domstolens ogillande av en parts beteende, särskilt när det gäller respekten för ett beslut av domstolen. Apples agerande motiverat en sådan ordning.

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m