Apple Pay tillväxtkurva: Rampen kommer att ta tid

Med iPhone 6 och iPhone 6 Plus når tech köpare fredag, vad som kan vara en av Apples mest lukrativa tjänster – Apple Pay – gör en debut.

, Apple Pay: Verkligen en PayPal killer, Om Apple inte kan strömma ett liveevenemang, är det verkligen ett företag berättelse, iPhone 6, Apple Watch nedfall: Vinnare, förlorare, Apples iWatch möter betalningar: Disneys MagicBand koncept i stor skala; iPhone 6 Plus översyn, iPhone 6 översyn

Men förvänta er inte Apple Pay att ändra den mobila betalnings världen direkt. Varför? Fem primära skäl

Mastercard, en nyckel Apple partner som arbetade på Apple Pay s tokenization och plattform för mer än två år, hade sin investerarträff i veckan och samtalet med analytiker dominerades av Apple Pay.

Mastercard, Visa och American Express alla se Apple Pay som ett sätt att öka volymen av transaktioner. Kom ihåg att fienden för hela mobil betalning ekosystemet är kontanttransaktioner.

Chris McWilton, VD för Master Nordamerika, noteras att det finns alltför många plånböcker och en del kommer att misslyckas. McWilton sade Apple Pay bör göra bra liksom hans företags MasterPass. Det övergripande temat är att tokenization – ett krypterat tal som ersätter kort siffror – är det bästa sättet att säkra detaljhandeln samtal. McWilton sa

Svaret finns för att säkerställa att kanalen och växande kanal är tokenization. Enkelt uttryckt, är tokenization en mekanism för att ersätta en 16-siffrig kort referens med en engångsbruk krypterad antal och vår plattform för tokenization kallas mdes, Mastercard Digital Aktivering System.

Det är möjliggörare av vad du såg förra veckan i Cupertino, Apple Pay. Så det i princip ger polletter som kommer att gå på iPhone 6, iPhone 6 Plus och Apple Watch att göra utbetalningar kommersiellt i tid, antingen NFC eller i appen eller på webben.

Det tar tid för de senaste iPhones för att nå den installerade basen. Analytiker har sagt att iPhone 6 uppgraderingscykeln blir Apples största tanke på antalet iPhone 4 enheter på marknaden,. Även om Apples iPhone 6 och 6 Plus enheter svärm marknaden kommer konsumenterna måste anta Apple Pay och ändra sitt beteende . Det kommer att ta år för konsumenter att sluta piska ut kort och börja använda smartphones att betala. Några procent av iPhone 6 kunder – säga 25 procent – kommer att anta Apple betala ur porten, Infrastrukturen är inte redo.. Återförsäljare måste anta nya point-of-sale system som är säkrare genom 15 oktober, kommer 2015. Vissa återförsäljare som Home Depot och Target uppgradera snabbt. Andra återförsäljare kan dra ut. Det återstår att se om dessa nya kassasystem klarar Apple Pay. Den allmänna uppfattningen är att systemen kommer,. Säkerhet och integritet kommer att vara ett bekymmer. PayPal har redan försökt att spela FUD spel om Apple Betala med annonser. Apple lanserade en sekretess webbplats för att redogöra för sin inställning. Alla företag spelar i den mobila plånboken spelet måste beskriva säkerhetsåtgärder bara att locka konsumenter att ändra sitt beteende,. Det är dags för Google att komma in i mixen. Ge Apple kredit. Företaget ställde upp alla viktiga bank spelare och kortutgivare, tidsinställda Apple Pay lansering väl och kanske har även gett en bra användningsfall för sin Apple Watch. Men vad Apple verkligen var lysa strålkastarljuset på mobila betalningar och lämna ungefär sex månader till ett år för Google att komma in i striden.

Vi har arbetat med Apple för 2 1/2 år på att stå upp att motorn …

Den mdes är inte exklusivt för Apple. Vi kommer att använda mdes för andra plånböcker, andra ansökningar om utbetalning. Android, Google, oavsett fall kan vara att vi är beredda att hjälpa stå upp dem också. Allt vi kan göra för att säkra e-handelsbetalningar kommer att växa som företag och öka vår andel av det, så vi är mycket glada över att vara där med det.

Vår egen plånbok plattform är MasterPass. Jag skämta kontoret som jag tror att det finns dagar jag tror att vi är i walletpalooza. Alla har fått plånböcker och inte alla av dem kommer att överleva.

Lita på att Android ekosystemet kommer också att ha något som liknar Apple Pay. Vad är oklart är om Google kan rada upp den omfattande listan över partners som Apple gjorde.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

De ovannämnda rörliga delar belysa hur Apple Pay skulle vara ett stort företag och en stor kundlojalitet verktyg (om appar och bilder är klibbiga plånböcker är ännu mer så). Men Apple Pay kommer att ta tid att sippra. Det finns ett scenario där Apple Pay tar tillräckligt med tid att människor kommer att börja ifrågasätta framgång i sex månader till ett år. Den verkliga tidsramen för att mäta Apple Pay framgång är sannolikt att vara över tre till fem år.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst