Archos erbjuder upp 10,1-tums ArcBook Android laptop för $ 169,99

Archos har försökt, återigen, och, återigen, att sticka ut i den starkt konkurrensutsatta budget Android tabletten marknaden – till föga nytta. Den nya strategin: stick Android i en bärbar dator istället.

BYOD politiken, New Tablet Inköp Checklista, Microsofts senaste mobila plattformar föra tillbaka mer företagsvänliga funktioner, hantera inflödet av Apple-enheter på arbetsplatsen

Konkurrensen om företagets nya ArcBook är avgjort mindre intensiv. Hittills, Lenovo IdeaPad A10, är ​​förmodligen den högsta profilen Android anteckningsbok, men HP är tydligen iordningställande, den Slatebook 14, för övergång snart. Lenovo säljer A10 direkt i Storbritannien för 179 pounds, men det är bara tillgänglig i USA som en dyr import. I jämförelse kommer ArcBook kostar bara $ 169,99, mindre än, de Chromebooks, det kommer till synes tävla mot.

Till detta pris, bör du inte förvänta sig mycket i vägen för specifikationer, även om kraven på att köra Android inte exakt kräver en biffiga processor och kopiösa mängder RAM. Den ArcBook är uppbyggd kring en 10,1-tums pekskärm – om än med bara 1,024×600 upplösning – och drivs av en 1,2 GHz ARM Cortex A9 dual-core processor. Den levereras med 1 GB RAM, 8 GB inbyggd förvaring, en USB 2.0-port, microSD-kortplats, framsidan kamera, och Android funktionstangenter som en del av det fullständiga tangentbordet. Tack vare ett stort 8000 mAh batteri, kan ArcBook pågå i mer än 9 timmar på en enda laddning, enligt Archos.

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Att gå tillsammans med sin ödmjuka spec ark, driver ArcBook den äldre Android 4.2 Jelly Bean, som IdeaPad A10 använder också. Archos inte kasta in Pro-versionen av Office 6 för att öppna och redigera Microsoft Office-dokument, tillsammans med 15 GB på Google Drive molnlagring.

Om Archos har bättre lycka med en Android laptop än dess uppsjö av Android tabletter återstår att se, inte minst på grund av, en sund skepsis, omger tanken på att grunda en laptop runt Googles mobila operativsystem inte namngiven Chrome. Vill du ta en chans på ArcBook vid sitt pris? Låt oss veta dina tankar i Talkback nedan.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet