Barclays köper 8.500 iPads, sänder “företag redo” Bat-Signal

Barclays kommer att köpa cirka 8500 Apple iPad tabletter för front-end gren personal, i vad som tros vara den största företagstablett utbyggnaden hittills utanför utbildningssektorn.

Läs mer

Att köpa tabletter för företag? IPad eller Windows RT dilemma, iPad mini: En dålig apple i företaget rymden

Hat tips till registret för första täcker nyheter, den internationella banken kommer att köpa den blanka rektanglar “för att hjälpa våra gren kollegor att interagera med kunder, förbättra kundupplevelsen”, en talesman sade. “Vi undersökte ett antal olika tablett alternativ och i det här fallet, drog vi slutsatsen att iPads var den bästa lösningen för deras specifika behov.

Det finns naturligtvis en del av spänning: “Vi kan dyka in i banken och se iPads på showen,” tänker kunden. Toppen. Men Barclays sänder en stark signal för hela näringen, särskilt en berömd för sin företags paranoia, sekretess, dess stora styrka och dess extrem säkerhet: Apples produkter är redo för företaget.

Säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar, stora datamängder,? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marketplace

Apple: “Låt dem komma till oss, inte vi till dem”

Valet att använda iPad är inget mysterium. Det kommer inte som ett antal amerikanska myndigheter – såsom; NTSB, den, Pentagon och, US. Tull, – är dikning BlackBerry, när den enda enhet som erbjuds militär-kryptering och säker meddelandehantering, eftersom de har, visat sig vara “opålitliga, och lider av” prestandaproblem “Och medan Apple-enheter är bara stenar. -throw bort från USA: s regering certifiering, deras snäva säkerhetsfunktioner och ökad back-end hanterbarhet vänder huvuden.

En snabb neddragning av siffrorna visar 8500 på ca £ 479 ($ 770) för 9,7-tums iPad (32GB, Wi-Fi) endast modellera varje kunde kosta företaget så mycket som £ 4.070.000 ($ 6.52m) bara för ensamma tabletter. Det är exklusive övriga kostnader som går med en sådan utbyggnad – mer om det i ett ögonblick – men det är fortfarande en droppe i havet för en stor bank som Barclays.

(Värdig sidoanteckning: Företag tenderar att tänka på lång sikt, såsom 5-10 år En 16GB enhet kan vara det billigaste men företaget tenderar att hoppa i för lång tid Ser som det inte finns någon version av iPad 2.. med 32GB lagringsutrymme, kommer iPad 4 vara den sannolika kandidaten. det förutsätts att de skulle naturligtvis luta bort från de minsta och billigaste enheter, trots deras kortare livslängd jämfört med en stationär eller bärbar dator.)

Den första rapporten föreslås tabletterna kommer att användas för att köra en specialdesignad app, skapad av en koalition av det brittiska största banker, som kallas Mortgage Brain. Bara det är ett tillräckligt bra skäl för banken att plocka tabletten under säga en billigare, Android-tablett, men också på grund av att banken har att göra med kund och företagens finansiella data, om data lagras på enheten, det måste vara uber-secure.

Android tabletter kan vara billigare men är inte lika lätt härdad, till skillnad från iPad, med IT ange principer och back-end tjänster. Australiens regering, vände bort Android-plattformen under 2011, för denna specifika skäl. Låst-down iPads, till exempel, trots att de är inga externa portar förutom laddningsdockkontakten, det finns inget sätt att exportera data från enheten.

Ett giltigt förtroende?

Det finns en antydan, att läsa mellan raderna. Nästan inget företag – trots Barclay vast rikedom – skulle beställa 8.500 iPads för en ansökan, oavsett hur bra det är. Det är troligt att tabletten utbyggnaden är en del av en bredare strategi som skall användas i de kommande IT spenderar cykler.

Men sätter detta en trend för andra företag, i synnerhet banker. Den enorma iPad utbyggnaden visar en betydande grad av förtroende för Apple-plattformen – älskar det eller hatar det – att det är säkert nog för bank. Finans, trots allt, är bara en hack under den nationella säkerheten i ett större prioriteringar dataskydd.

Detta är inte bara en iPad utbyggnaden. Det är en branschgemensam Bat-signal om att Apples redo för affärer. Bokstavligen.

Den grova kostnader beskrivs ovan är bara skrapat på ytan, men. Oavsett “hur lätt” iPad är för den genomsnittlige användaren – Jag köpte mina föräldrar en iPad förra julen, de fortfarande kallar mig frågar, “där” bakåt-knappen “är” – utbildningskostnaderna måste läggas till total. Infrastruktur, IT-stöd och back-end förvaltning måste också beaktas.

Detta är inte bara en iPad utbyggnaden. Det är en fullt utvecklad infrastruktur skitkul att företagets ansikte. Det är klart att Barclays driver för iPad över någon annan tablett. Regeringarna satsar alltmer på att iPhone för säker mobil kommunikation över den krisdrabbade BlackBerry-plattformen.

Framför allt är Barclays signalerar ett allvarligt tecken på förtroende för plattformen. Det är inte bara för din vanliga Joes och Janes, sitter i soffan, spela Angry Birds med barnen.

Apple-plattformen är redo för företaget.

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marknads