BlackBerry testar annonser i BBM är Chattar skonade men kanaler är rättvist spel

Efter att nyligen ha lanserar BBM klistermärken, är BlackBerry nu testar två nya sponsrade innehåll system som så småningom kommer att rullas ut över BBM.

BlackBerry förbereder BBM för Android Gingerbread, BBM kommer till Windows Phone och Nokia X, BBM kommer till iPad, fixar batteri dränering problem i Android

Efter i fotspåren av Twitter och Facebook, är BlackBerry förberedelser för att kunna starta sponsrade innehåll på BBM, igår meddela BBM Beta Zone medlemmar som använder Android-enheter att de snart kommer att börja se annonser.

Den senaste ledn att sitta på toppen av BlackBerry går tillbaka ritbordet för vad som kan vara belägrade telefonerna tillverkaren sista grepp på överlevnad.

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

En skärmbild av “Annonser Experience anmälan anger BlackBerry använder sponsrade inbjudan i den del av BBM saker och sponsrade kanal inlägg i Uppdateringar delen av BBM.

BlackBerry chef för produkt och varumärke marknadsföring för BBM, Jeff Gadway tog till företagets blogg att förklara och försvara sin sponsrade innehåll.

“Vi har diskuterat innan att vi skulle titta på främjas möjligheter för våra partners innehåll, men vi har varit mycket tydligt att detta innehåll kommer att vara direkt, relevant, vänlig och kommer inte på något sätt inverkan chatt och utbyte av erfarenheter”, skrev Gadway.

BlackBerry kommer att rulla ut tre huvudsakliga former av reklam BBM kanaler, men BBM Chattar förblir helig.

“Vi kommer inte att sätta in sponsrade innehåll av något slag för att BBM chattar med dina vänner, familj och kollegor,” skrev Gadway.

BlackBerry planer med hjälp av utvalda kanaler som ett utrymme som BBM kanalägare kan använda för att marknadsföra deras särskilda, kanal till cirka 100 miljoner BBM användare, det har nu på Android och iOS.

Annonsörer som vill använda sponsrade inbjudningar att odla sina kanaler kommer att kunna välja BBM användare de vill bjuda baserat på egenskaper som ålder, plats och intressen.

“Dessa inviterar visas i fliken BBM inbjudan, tydligt markerade som sponsrade inbjudan”, säger Gadway.

Om användaren accepterar en inbjudan de prenumererar på den kanalen. Om en person avböjer, kommer de inte att få ytterligare inbjudan från den kanalen. Gadway sa att det kommer att begränsa antalet inbjudningar varje person får till tre per månad.

Annons partners kommer också att kunna placera sponsrade inlägg som visas tillsammans med uppdateringar från en persons egna BBM kontakter och kanaler de redan prenumererar på. Återigen kommer de vara tydligt markerade som sponsrade.

Användare kan också blockera kanalägare från att presentera sponsrat innehåll i sina uppdateringar flöden eller filtrera uppdateringar så att de bara visa innehåll från sin egen lista över kontakter.

Flytten kommer som BlackBerry vd John Chen ramper upp ansträngningar för att öka BBM konsument användarbas och förhoppningsvis vända app till en lönsam enhet som konkurrerar meddelande startup det förenade när det förlängs BBM till iOS, Android och Nokias X enheter.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

BBM