CES: Nvidia, ARM partner på företagets första högpresterande CPU

LAS VEGAS – Nvidia meddelade på onsdagen att man planerar att bygga högpresterande ARM-baserade CPU-kärnor, som syftar till att stödja produkter så olika som datorer, servrar, arbetsstationer och superdatorer.

Projektet – tills nu kallas “Project Denver” – är företagets första razzia i processorer.

ARM är den snabbast växande CPU-arkitektur i historien “, sade Nvidia vd Jen-Hsun Huang.” Detta markerar början av Internet överallt eran, där varje enhet ger omedelbar tillgång till Internet, med hjälp av avancerad CPU-kärnor och rika operativsystem.

Specifikt kommer projektet förverkligas som en Nvidia CPU kör ARM instruktionsuppsättning, som kommer att vara fullt integrerade på samma chip som en Nvidia GPU.

Jag tror att vi alla tror att vi kommer att ha mer än en av dessa mobila enheter i våra liv, och antalet av dessa enheter kommer att expandera till en bra bit över de tiotals miljarder, i vad folk kallar “Internet of things .; dessa saker kommer att vara överallt, från kiosker till bilar till telefoner till tabletter,. anledningen till Tegra 2 kommer att vara så viktigt för bilar beror på energieffektiva direkt samband med vikt direkt avser bränsleeffektivitet. Det finns så många processorer i bilar nu …. du bättre skulle vara snål om energieffektivitet din instrumentpanel.

Nvidia säger att det erhållna rättigheterna att utveckla sina egna högpresterande CPU-kärnor baserade på ARM: s framtida processorarkitektur, under tiden har företaget licensierat ARM: s befintliga Cortex-A15-processor för sin Tegra mobila processorer.

Vid presskonferensen på 2011 Consumer Electronics Show, Huang gjorde flera viktiga punkter om hans företag stora satsning på ARM

 CES täckning

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

CES: Nvidia, LG debut världens första “super telefon”: Optimus 2X med Tegra 2

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen