Cisco Intercloud: Potential spel växlare i cloud computing

Jag tror jag har bara sett nästa generations molnteknik som ger CIO: er och deras företag närmare till deras verkliga behov av inte bara allt som en tjänst, men som en igenkännbar företagstjänster snarare än IT-tjänster.

Cisco Intercloud är nätverksjättens försök att ansluta disparata molnplattformar med säker privat tillgång till i stort sett överbrygga klyftan mellan molntjänsteleverantörer.

Men som med all innovation eller radikala rörelser, betyder det tar en stund att medvetet öppna ditt sinne för det nya och inte börja med att försöka passa vad du hör vad du vet. Jag misstänker att Cisco vet att det har en utmaning i detta, men ren nödvändighet är sannolikt att vara på deras sida. Du kan få pressmeddelande fakta från Cisco nyheter men låt mig berätta varför jag tror att det är värt några noggrann läsning.

Beräkna strömhantering eller ansökan policyhantering?

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Utmaningen beskriva Cisco Intercloud är att faktiskt gå förbi namn med dess konnotationer som ännu ett meddelande i det trånga offentliga, privata hybrid utrymme och att förstå vad det faktiskt gör som en sofistikerad politik verktyg kör över toppen av beräkningsorienterad molntjänster .

Vad gör ett företag verkligen värde i teknik?

Så låt oss börja med ett blankt papper om varför en organisation har tekniken, eller rättare sagt vill använda tekniken: Det är för affärsresultat, eller hur? Problemet för CIO är att ge detta till verksamheten innebär investeringar, teknik, risk och ett halvt dussin andra mindre än önskvärt faktorer. Allt detta är innan vi kommer till den stora utmaningen att öka komplexiteten i överensstämmelse, gjort mycket svårare genom ständig förändring. Åh, och glöm inte, är allt detta mot bakgrund av en förändring i vad, vem och hur företaget arbetar med att anta ett digitalt affärsmodell.

Cloud computing har varit utgångspunkten för att lasta en del av detta, särskilt dyr investering i datacentret, men det är också infört de sätt på vilka användare kan kringgå CIO om de inte gillar deras mycket verklig höjning av oro behovet för säkerhet, efterlevnad och andra näringslivspolitiska frågor.

Cisco kan ha introducerat nästa steg i utvecklingen av verkliga affärsmöjligheter tillsammans med äkta tjänsten laddning från moln teknik.

Just nu tekniken, och dess kapacitet, har fokuserat nästan uteslutande kring beräknings försörjning med meriter, eller problem, kretsar kring hur man använder privata, offentliga eller hybridmoln. Så det låter som mer av samma när Cisco presenterar sin “Intercloud” -strategi, och kanske om du inte tar tid att gräva i det ordentligt, kan du låta det gå som mer av samma. Enligt min mening skulle det vara ett stort misstag – som Cisco kan ha introducerat nästa steg i utvecklingen av verkliga affärsmöjligheter tillsammans med äkta tjänsten laddning från moln teknik.

Cisco Intercloud inser det oundvikliga att företagen redan kör sin verksamhet medvetet, och ofta omedvetet, inom ett brett spektrum av moln i syfte att stödja deras interna och externa transaktioner samt lokala landsfrågor. Men i stället för att placera belastningen på CIO för att försöka reda ut, Cisco Intercloud lägger ett lager ovanför detta för att hantera anslutningar mellan användare, applikationer och resurser, och detta är det stora genombrottet, enligt företagens politik.

Varför Cisco och inte en annan moln spelare?

Ärligt talat, ser det ut som om Cisco är den enda spelaren som kan göra detta eftersom det bygger på ubiquitous anslutning via ett sofistikerat nätverk tyg och en hel del kraftfulla partners som tillsammans ger ett stort antal datacenter runt om i världen. Tillkännagivandet har 30 välkända moln aktörer som erbjuder 250 + datacenter i 50 länder. Det är mer av en bransch spel än en produkt spela!

Förslaget

Software as a Service erbjuder oemotståndliga fördelar för organisationer av alla storlekar – från kostnadsbesparingar för skalbarhet till mobil tillgänglighet. Vi erbjuder vägledning om hur man undviker fallgropar molnet och väljer din SaaS partner väl.

Glömma att hantera molnteknik element, och i stället fastställa den politik som din företag vill genomföra i sin verksamhet baserat på dess folk, appar och program. På så sätt företaget kommer direkt att fungera runt det viktiga, och skapar verkliga affärsvärden, med den lägsta nivån av teknik distraktion. Ett företag får detta genom att betala en serviceavgift för exakt vad din affär fungerar vill, som definieras av det sätt man vill använda den, från din valda företag tjänsteleverantör.

Cisco Intercloud är inte en lock-in för företaget, som någon av de nuvarande och ökande utbud av Cisco Intercloud partners bud, sälja och kontrakt direkt vinnande utifrån sin egen förmåga att lägga till ytterligare värde i ögonen på en kund. Cisco får betalt som en del av de partners intäkter.

Det är cloud computing på samma sätt som bilden av svan på sjön – lugna, enkel och vacker att se, men drivs av desperata paddling sina fötter utom synhåll under vattnet! Med Cisco Intercloud erbjuder CIO skönhet och lugn till företaget och dess användare med hjälp av Cisco Intercloud att glädja affärs visa och dölja tekniken aspekt – paddling frenetiskt under!

Cisco Intercloud ger en hel del till molnet datormiljö, så det finns mycket att ta in och förstå, liksom sinnet övergången till förstå innovation som Cisco InterCloud medför. Cisco har en fullständig strategi reagrding hur Cisco Intercloud som “nästa steg i Internet kommer att utvecklas.” Eller, om du föredrar, se det genom video.

Det är värt att ta lite tid över detta eftersom det är en allmänt backas industri spel som har några verkliga svar på ett antal alltför stora utmaningar som CIO och deras kollegor står inför.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin