Cisco varnar kunder plats brott

Företaget sade Cisco.com har äventyrats och att kunderna måste ändra sina lösenord.

“Det har kommit till vår kännedom att det finns ett problem i en Cisco.com sökverktyg som kan utsätta lösenord för registrerade användare,” företaget varnade.

Som ett resultat, för att skydda våra registrerade Cisco.com-användare, vi tar proaktiva steget att återställa Cisco.com lösenord. Självfallet, vi undersöker händelsen, som inte verkar bero på en svaghet i våra säkerhetsprodukter och tekniker eller med vår nätverksinfrastruktur.

Företaget betonade också på sin plats att händelsen verkar samband med brister i Cisco-produkter.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Hackare runt om i världen har tävlat för att hitta en sårbarhet i Cisco-utrustning eftersom det beskrevs av säkerhetsforskaren Michael Lynn på Black Hat konferensen i Las Vegas förra veckan. Cisco och Lynn tidigare arbetsgivare, Internet Security Systems, vidtog rättsliga åtgärder mot forskaren efter presentationen.

Cisco sade sårbarhet fördes till bolagets uppmärksamhet av en tredje part säkerhetsforskning organisation och att ingen personlig information kund hade äventyrats.

Vi skulle vilja tacka dem för att kontakta oss så att vi kunde vidta lämpliga åtgärder för att skydda våra kunder, partners och anställda “, en representant för företaget sade.” Cisco Systems utreder händelsen, och kommer att arbeta med utomstående organ som är lämpligt.

När det gäller brott, sade en industri watcher: “Jag tror att detta har möjlighet att ha en betydande inverkan på företag och immateriella egendom Cisco.”

Men andra håller. Michael Maddison, chef för Enterprise Risk tjänster på Deloitte Touche Tohmatsu, sade att “det är mer sannolikt att vara ett säkerhetsproblem i webbapplikationer än Cisco-utrustning Det är min åsikt -. Vi ser sårbarheter i webbsidor hela tiden.”

Dan Ilett av Silicon.com rapporterade från London. denna webbplats News.com s Marguerite Reardon bidragit till denna rapport.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera