Cloud lagring: nu en glödhet marknad

Häromdagen diskuterade vi New York Times ta på den nya framväxande Internet boom (eller bubbla), och undrade varför cloud computing inte nämndes som en av de trender som matar bommen.

Derrick Harris på GigaOm besvarat denna fråga, som pekar på en av de boomlets marknaden ser – lagringssystem för cloud computing. Tiotals miljoner dollar i riskkapital flödar in i detta marknadssegment, och hundratals miljoner kommer att spenderas på moln lagring under de närmaste månaderna.

Som Harris observerar

Cloud lagring är en stor möjlighet för organisationer eftersom det låter dem lagra terabyte data utan att betala för att bygga och underhålla de traditionella systemen. För nya webbaserade startup kan cloud computing fylla helheten av deras lagringsbehov – primär, backup, arkivering, vad som helst. För mer traditionella företag, en stor del av värdet ligger i att säkerhetskopiera primärdata och arkivering relativt uppgifter lågt värde för efterlevnad skäl.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Harris citerar också 451 Group forskning som räknar med att molnbaserad lagring kommer att stå för nästan 40% av $ 1 miljarder kärnmolninfrastruktur paj under 2010 – en marknad förväntas fyrdubblas i storlek under de närmaste tre åren.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september