Dell preps öppet nätverkssystem

Dell: s nätverk enhet på onsdag skisse sitt operativsystem 10 plattform, som syftar till att dela upp hårdvara och den underliggande mjukvaran.

I datacenter, är nätverksspelare allt frikoppla sina operativsystem från sin hårdvara. Cisco, Juniper, Arista, Brocade och andra har flyttat till erbjuda sina nätverk programvara separat från hårdvara. För en utmanare som Dell, kan övergången mot fler valmöjligheter i nätverk programvara vara en möjlighet.

Som nätverk blir programvarustyrd, företag är mer benägna att plocka öppna plattformar som tillåter dem att byta leverantörer och redskap. Hewlett Packard Enterprise har byggt ut sin öppna nätverksfunktioner virtualiseringsportfölj. HPE lanserade också en öppen källkod OS i oktober fokuserade på nätverk.

Dell tonhöjd med operativsystemet 10 (OS10) kretsar kring öppna nätverk. Basmodulen för OS10 driver en fri omodifierad version av Linux. Därunder basmodul är Open Compute Project Switch abstraktion gränssnitt. Dell: s nätverk plattform är utformad för storskaliga datacenter.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

I ett grafiskt ser Dells OS10 såhär

Ovanpå basen syftar OS10 att stödja Linux-tredje part och öppen källkod. Dell hoppas att OS10 kommer att tilltala nätoperatörer samt DevOps lag söker ett OS som kan hantera server, lagring och nätverk.

Dell sade basen OS10 modulen levereras i mars och ytterligare programmoduler kommer att gå in beta senare i år.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar