Dell XPS 12 2-i-1 omdöme: En yta Pro 4 alternativ för företaget köparen Review

Microsoft sätter ribban för en bärbar dator / tablett hybrid med ytan Pro-enheten och har sett framgång på marknaden, tillsammans med en framväxande uppställning av datorer. Förra året förklarade jag att ytan Pro 3 var den bästa dator jag någonsin har ägt.

Det var naturligt att förvänta sig att andra datortillverkare skulle erbjuda produkter att konkurrera med ytan Pro linjen och vi har sett flera kandidater från Dell, Lenovo, ASUS, HP och andra. webbplatsens Kevin Tofel skrev i november att Dell XPS 12 fanns att utmana Surface Pro 4. Jag tillbringade den sista par veckor testar den nya Dell XPS 12 2-i-1 och jag allvarligt överväger det som en efterföljare till min ytan Pro 3.

Som ni kan se på Dell XPS 12 2-i-1 laptop produktsida finns två olika modeller med ett par extra bunt erbjudanden. Dell skickade längs 999 $ konfiguration (1080p / M5 / 8GB / 128GB) konfiguration med tillval aktiva pennan och tillval “smal” tangentbord tillbehör. Folio fall och resor tangentbord levereras som standard med alla konfigurationer, vilket är något jag fortfarande inte kan tro Microsoft inte erbjuder.

Det var ett tag sedan jag checkat ut en ny dator så jag var först imponerad av den moderna och attraktiva svart låda som Dell XPS 12 kom i. Jag använder Dell-datorer för mitt ingenjörsarbete på kontoret, men bara få datorn överlämnas till mig utan detaljhandeln förpackning.

Efter att ha öppnat upp paketet, insåg jag snabbt Dell menar allvar konkurrera med Surface Pro linjen. Tabletten är väl uppbyggd med en mjuk svart skal och minimala sidoramar. De två tangentbordstillbehör är mycket imponerande med stora knappar, stor resor och bra avstånd medan inklusive folio alternativ för att hålla tabletten på plats. Jag gillar grå material som omfattar både tangentbord folianter, är det mycket professionellt utseende samtidigt som den erbjuder en slinga för att hålla pennan på plats.

Dell XPS 12 har en 12,5 tums skärm och modellen jag testade har en upplösning på 1920 x 1080. Sido ramar är ganska små, mindre än hälften på min Surface Pro 3. topp och botten är större och innehåller Startknappen och framsidan kamera (5 megapixel). Jag trodde först att jag hade en felaktig enhet sedan trycka på Start-knappen gjorde ingenting på Dell. Till skillnad från Surface Pro 3, måste du trycka och hålla på Start-knappen för att få något att hända.

Skärmen har en lägre upplösning än ytan Pro 3 och 4, men det fortfarande ser bra ut. Det finns också en 4K (3840 x 2160 pixlar) upplösning alternativ, tillgänglig för en extra $ 300, men jag fick inte en chans att prova ut det.

Det finns två Thunderbolt 3 (USB typ C) hamnar på den nedre vänstra sidan med ett microSD-kortplats, gömd under en lång dörr, placerade ovanför dessa två portar. Volymknappen ligger längs toppen av den vänstra sidan.

Strömknappen är placerad i det övre högra sida med en säkerhet Noble låsporten längst ner till höger. Det finns ingenting längs den övre medan tangentbordet tillbehörsstiften är centrerade på botten. Den bakre kameran är centrerad nära toppen på baksidan av tabletten.

Out of the box visningar

Processor: Intel Core M5 6Y54, upp till 2,7 GHz, Display: 12,5 tum 1920 x 1080 pixlar eller 3840 x 2160 pixlar (300 $ ökning), Corning Gorilla Glass, Operativsystem: Windows 10 Home, RAM: 8GB; Lagring: 128 GB och 256GB alternativ, med microSD-kortplats, kameror: Bakre 8-megapixelkamera och 5 megapixel framsidan kamera, trådlös: Bluetooth 4.1, Intel 8260 802.11 a / b / g / n / ac WiFi, batteri: utbytbart 3000 mAh batteri med snabb laddning och Qi trådlös laddnings stöd, Mått: 291 x 193 x 8 mm och 790 gram / 1/75 lbs (börjar tablett endast). 2.8 pounds med ingår Dell Premier tangentbord och Folio

Dell XPS 12 är konstruerad av en magnesiumlegering material med mjuk beläggning. Gorilla Glass används på frontdisplayen med ett glas pekplattan tangentbordet tillbehör.

Dell Premier tangentbord tillhandahålls som standard och innehåller 82 tangenter med 1.9mm resor. Den valfria Slim tangentbord och folio innehåller 80 tangenter med 1.3mm resor. Båda tangentbord har underbar avstånd, nyckel definition, Key, bakgrundsbelysning, och stora glasstyrplattor. Det var ett nöje att använda båda tangentborden, men jag personligen föredrar flexibiliteten att vinkla Slim tangentbordet för att passa mina önskningar.

Dell Premier tangentbordet har en kortplats där tabletten vilar på en enda vinkel. Dell genomfört många studier för att bestämma den optimala vinkeln och det är verkligen nästan perfekt. Men om du behöver använda datorn på ett tåg, flygplan, eller i knät då kanske du vill ändra den vinkeln. Premier tangentbord är bättre i knät men eftersom Slim tangentbord tabletten fäste är inte integrerat med tangentbordet, men med toppen av Folio locket.

Det finns inga batterier i tangentbord, eftersom de drivs av tabletten genom tillbehörsporten. Jag fann att Dell XPS 12 2-i-1 varade mig drygt fem timmar med WiFi med ett av tangentborden. Min Surface Pro 3 går mer än sex timmar med samma typiska användning.

Active Stylus kan användas på samma sätt som Surface Pen med en dubbel press på den övre knappen aktiverande OneNote. Jag använder inte min Surface Pen så mycket, men fann Dell pennan att fungera bra i min begränsade tester.

Dell XPS 12 2-i-1 kör den senaste versionen av Windows 10 Home. Det fanns 49 uppdateringar tillgängliga på Dells webbplats för alla drivrutiner och program som är installerade på XPS 12. Jag hämtade BIOS och ett par andra uppdateringar för att se till att det kördes så bra som möjligt, men utan en centraliserad nedladdning alla alternativ jag gjorde inte har tid att individuellt installera varje uppdatering under mina tester.

Dell XPS 12 2-i-1 sprang allt jag kastade på det bra och det körde aldrig för varmt heller. Jag märkte att det skulle sluta rotera från stående till liggande ibland när du använder den i tablet-läge. Det var lite irriterande, men kan också fästas med en programvara eller drivrutinsuppdatering.

Jag är van vid att en mycket ren Windows-upplevelse på min Surface Pro 4 enheter så blev besviken när den dumma McAfee uppmaning började dyka upp som jag använder Dell XPS 12. Det finns inte en överväldigande mängd bloatware på enheten, men det finns appar från McAfee, Dell produktsupport program, Intel verktyg och Dropbox. Cirka 40 GB av 119GB tillgängliga lagringskonsumerades ur lådan.

Dell XPS 12 2-i-1 finns i två primära konfigurationer med SSD kapacitet och skärmupplösning är den huvudsakliga skillnaden. Alla lägsta pris konfigurationer innefattar XPS 12 Premier tangentbord med Dell Premier Magnetic Folio. Bunt konfigurationer inkluderar Slim tangentbord och Folio och Active Stylus. I typiska Dell sätt kan du helt anpassa alla tillbehör alternativ för att passa dina behov som du går igenom köpprocessen.

Den billigaste modellen är $ 999,99 och kommer med 1080p-skärm och 128 GB SSD. 4K display och 256 GB SSD-modellen börjar på $ 1,299.99. Att uppgradera från standard Premier tangentbordet till Slim tangentbord, det finns en $ 50 skillnad. Om du gillar att kunna vinkla tabletten till önskad vinkel, så jag rekommenderar att betala $ 50 för att få Slim tangentbord folio.

Det finns ingen direkt Microsoft Surface Pro 4 konfiguration att matcha Dell XPS 12 2-i-1 eftersom Dell modeller använder alla M5 processor och har 8 GB RAM. Den närmaste matchningen är Intel i5 Surface Pro 4 med 8 GB RAM och 256 GB SSD. Det är prissatt till $ 1299 utan ett tangentbord, men med en yta Pen. Motsvarande XPS 12 2-i-1 har en 4K display med 8 GB RAM och 256 GB SSD med ett tangentbord och penna för $ 1,399.99.

Efter att äga både den första ytan Pro och Surface Pro 3, jag trodde aldrig att jag skulle överväga någon annan enhet för mitt hemmakontor. Dell har visat mig att det finns andra genomförbara alternativ.

Min ingenjörsföretag köper Dell-datorer, vilket resulterar i speciella rabatterbjudanden för de anställda. Således, medan Dell XPS 12 2-i-1 kostar lite mindre än konkurrerande Surface Pro 4 modeller, du kan även spara ännu mer genom företagets rabatterbjudanden.

Dell XPS 12 2-i-1 har inga USB-portar som Dell flyttar till framtiden med USB typ C och Thunderbolt. För vissa av oss dock att innebär också nya tillbehör eller adaptrar kan krävas för att använda vår befintliga redskap.

Dell XPS 12 2-i-1 är en av de mest övertygande Dell-datorer jag någonsin har testat och jag är säker på att det kommer att bli en del på kontoret snart vanliga resenärer letar efter ett kompakt paket från Dell med möjlighet att använda datorn i tablet-läge. Om jag sluta köpa en, jag måste titta på de tillgängliga Dell bryggor eftersom jag föredrar att ha två skärmar som i mitt hemmakontor.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Specifikationer

Hårdvara

programvara

Prissättning och konkurrens

Sammanfattning och slutsatser