Digium Asterisk-Vyatta VoIP-lösning utgör hot mot Cisco och andra

En ny gemensam marknadsföring och utvecklingsavtal mellan öppen källkod router plattform utvecklare Vyatta och öppen källkod Asterisk VoIP-lösningar plattform utvecklare Digium har massor av löftet.

Detta löfte är till stor del en artefakt av vad de båda företagen är att föra till bordet.

Som Phil Hochmuth Network World anteckningar, gör Vyatta Open Flexibel Router plattform, en öppen källkod, Linux-baserade företag WAN router som använder eXtensible Open Routing Platform (XORP) mjukvarustapel. Öppen källkod brandvägg och VPN-teknik är också i paketet. Digium utvecklar populära Asterisk öppen källkod VoIP plattform, en Linux-baserad IP PBX, röstbrevlåda och telekom server, används i stor utsträckning inom utbildning, statliga och privata företag.

Alliansen har ännu inte gett upphov till några offentligt avslöjat produkter. Ändå kan framstegen ses i det aktuella initiativet att integrera Vyatta router och Digium IP PBX.

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Senare i år, kan användare förvänta sig att se en enhetlig plattform som kan leverera, WAN-anslutning, säkerhet, fjärråtkomst och VoIP-tjänster, funktioner och applikationer i en trevlig, snygg öppen källkod paket, “Phil skriver. (En allt-i-ett apparaten är inte mycket av en överdrift att överväga, eftersom båda leverantörer erbjuder för närvarande sin kod förinstallerade på hårdvara.)

Jag håller med Phil att ett sådant mashup kan vara en konkurrenskraftig hot mot långt mer dyra proprietära lösningar från Cisco, Nortel, och en kombinerad Juniper-Avaya lösning. Medan besparingar skulle variera med lösningen och installation, hävdar Vyatta så mycket som en 90% kostnadsbesparingar över sina egna lösningar rivaler.

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip