Kina-TV-nät exponerar “skumma” smartphone reklam

En hemlig utredning har funnit “skumma” mobilannonser praxis i Kina, allt från reklam på piratkopierade copycat appar och gruv användardata att sälja till reklambyråer.

Enligt Sina Tech onsdagen Kinas statliga tv-nät, CCTV skickade reportrar poserar som kunder till mobila reklambyråer för att fråga om produkter som de erbjuds. En företrädare för WooBoo mobil reklambyrå reportrar de annonserade mest på piratkopierade program, men det var inte en upphovsrätts problem eftersom de inte utveckla pirat program, men bara tjänat annonser. Den delas sedan vinsten med de utvecklare.

En annan representant från Yinggao byrå noterade sin reklam plattform var detsamma som “har en tracking enhet installerad på [användare]”. “Vart du än går, kommer vi vet om det. Så länge du är ansluten till nätverket vi vet”, sade han.

Han tillade information samlas in genom en plugin som körs obemärkt i bakgrunden och levereras med programvaran som betjänas av reklambyrån. De kan dela en användares plats, telefonnummer, adressbok och andra personuppgifter med reklambyrån, sade han.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Mobil reklambyrå, Youmi, också berättade för reportrar att det kunde mina personuppgifter från smartphone-användare och informationen är användbar eftersom den gör det möjligt för företaget att tillgodose andra tjänster såsom pushmail och textmeddelanden. Detta ger extra möjligheter för intäkter.

CCTV citerade sedan branschstatistik som anges 73 procent av skadlig reklam skulle försöka få användarens platsinformation, medan 47 procent av dem skulle rikta användarnas telefonnummer, pekar på högre säkerhetsrisker för användarna.

Detta ekon utsikt över Avi Rosen, chef för online-hot managed services grupp på RSA, som berättade webbplatsen Asien tidigare att så, vinster rörlighet dragkraft, kommer cyberbrottslingar se mobilappar som ett sätt att få tillgång till användaranordningar. Användare tror att programmet är säkert så länge den publiceras på appstore, men det finns många oseriösa program idag som maskerad som original program men i hemlighet stjäla information från konsumenter enheter, sade han.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund