Akamai: Starkt tredje kvartal, chefer blandas

Även Akamai har producerat starka siffror för tredje kvartalet 2011, skulle allt detta överskuggas av större shuffle på ledningsnivå.

Akamai rapporterade en nettovinst på $ 42.300.000, eller 23 cent per aktie (uttalande) för tredje kvartalet. Non-GAAP resultat var 34 cent per aktie på en omsättning på $ 281.900.000. Wall Street väntade tredje kvartalets resultat på 33 cent per aktie på intäkter på $ 278.900.000.

Men den verkliga historien börjar med avgång Akamai president och regissören David Kenny. Även om han kommer att fortsätta att fungera som en affärsstrategi konsult, är denna utgång bränslepåfyllning rykten om att Kenny är en utmärkt kandidat för Yahoo VD stolpen.

Redan en Yahoo styrelseledamot, Kenny sade i förberedda kommentarer, “Medan jag vill nu återvända till min första passion för att driva nya möjligheter för konsumenterna Internet, kommer jag missa de stora människor på Akamai och deras obevekliga strävan efter excellens i allt de gör . ”

För tiden var Akamai vd Paul Sagan omvald av bolagets styrelse som president förutom att vara verkställande.

Fortsätter har Akamai utsett Kumud Kalia som Chief Information Officer, som tidigare drev informationstjänster organisation Direct Energy.

Rick M. McConnell rundor ut shuffle som Akamais ny vice vd för produkter och utveckling efter senast ses som vice president och general manager för unified communications över på Ciscos Voice Technology Group.

Med siffrorna

Normaliserat nettoresultat: $ 63.400.000, Återköp cirka 6,8 miljoner aktier av sina stamaktier för $ 155.100.000, i genomsnitt $ 22,75 per aktie, Försäljning via återförsäljare och försäljning utanför USA stod för 19 procent och 29 procent, respektive, av Q3 2011 intäkter.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Riverbed rullar ut Stingray portfölj, analytiker fortfarande gräma, BMC, Symantec resultat lysa, släpar Akamai, OS X Lion Väcker: Kan Akamais handtag nedladdningar för Apples moln, Riverbed och Akamai partner, formen moln acceleration tag-team, Sprint skär tredje förluster kvartalet , iPhone 4s lanserar bäst i sin historia

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Den Hyperledger Project växer som gangbusters