Apple Q2: iPhone blaster förväntningar, gör för iPad nedgång

Apples kassa ko iPhone enhet blästrat analytikernas förväntningar, som utgör en av de tystaste tre-månadersperioder i företagets senaste historia.

Räkna med en tråkig, tyst kvartal. Åtminstone fram till slutet, när WWDC 2014 drar igång i början av juni. Det är då fyrverkerierna verkligen börjar.

Apple rapporterade på onsdag fiscal andra kvartalet intäkter på $ 10,22 miljarder resultat $ 11,62 per aktie (uttalande). Omsättningen uppgick till $ 45,6 miljarder vägen förbi sin outlook från sitt resultat januari.

Wall Street väntade Apple att rapportera resultatet av $ 10,17 per aktie på intäkter på $ 43,55 miljarder dollar.

Under de tre månader som slutar den 29 mars sålde bolaget 43,7 miljoner iPhones, upp från 37.400.000 uppskattades av Wall Street.

Men tekniken jätte iPad line-up rasade. iPads förbli en av Apples största affärsfokuserade förare, särskilt bring-din-egen-enhet (BYOD) användare som köper tabletten för hem och kontor.

iPad försäljning var 16.350.000, jämfört med 19.200.000 förväntas av Wall Street.

Apple meddelade också en massiv bula i sin aktieåterköps och utdelningsprogram. I ett uttalande, sade företaget att det skulle också erbjuda en delad sju-för-en, vilket innebär att varje aktieägare kommer att få ytterligare sex aktier för varje aktie hittills. Sedan augusti 2012, sade företaget har spenderat $ 66 miljarder i kontanter på avkastning program.

iPhones: 43,7 miljoner sålda, upp från 37,4 miljoner samma period föregående år. Analytiker väntade 38.800.000 enligt genomsnittsuppskattningar, iPads:. 16.350.000 sålda ned från 19,4 miljoner samma period föregående år. Analytiker väntade 19.200.000 enligt genomsnittsuppskattningar, Mac. 4,1 miljoner sålda, upp från 3,9 miljoner jämfört med samma period föregående år. Analytiker väntade 4.000.000 enligt genomsnittsuppskattningar, iTunes, programvara och tjänster:. $ 4570 miljoner i intäkter, upp från $ 4,1 miljarder samma period föregående år. Analytiker väntade $ 4,55 miljarder kronor enligt genomsnittsuppskattningar.

Apple aktieägare kommer också att få en utdelning på $ 3,29 per aktie, en ökning med cirka 8 procent jämfört med tidigare kvartal.

Med siffrorna

Det är föga förvånande att försäljningen är nere i följd på sin första kvartalet, som normalt är den mest hektiska period med december julhelgen. Apples försäljning går ofta ner i sin andra och tredje kvartalet, före förväntade utsläpp enhets mot slutet av året.

Men större än väntat nedgång i iPad försäljning kommer att vara ett bekymmer för Apple, som fortfarande marknadsledande i tabletten rymden – men i denna takt i nedgången, kan det inte dröja länge innan rivaler börjar komma ikapp.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apple vd Tim Cook sade i slutet av förra året för att hålla ett öga på 2014 för nya produkter och tjänster. Men än så länge har Apple inte utfärdat en enda ny produkt, med undantag för iOS 7.1, en mindre iterativ uppdatering av sin mobila plattform.

Vi ska ta reda på mer om nästa programversioner, inklusive OS X 10,10 och iOS 8 i slutet av innevarande kvartal i juni på bolagets Worldwide Developer Conference (WWDC).

I andra nyheter, kommer förre Burberry vd Angela Ahrendts att ansluta Apples ledningsgrupp i slutet av april, bekräftade Cook på en uppföljande resultat samtal.

Apple sade för dess fiscal tredje kvartalet utsikterna, det förväntar sig att ta in mellan $ 36 miljarder $ 38 miljarder dollar i intäkter, i linje med Wall Street, som väntade $ 37,87 miljarder dollar.

Apples aktier stängdes 1,3 procent på Nasdaq i New York på marknaden nära på onsdag. I efteranm aktier var vid skrivande stund upp med mer än 8 procent.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik