Apple säljer 645.000 enheter per dag under Q2

På tisdag, meddelade Apple sina finansiella resultat Q2 2012, och informationen ger oss en titt på precis vad en försäljning kraftpaket Cupertino jätten har blivit.

Individuellt, siffrorna är svindlande. Apple sålde 35,1 miljoner iPhones, 11,8 miljoner iPads, 7,7 miljoner iPods och 4 miljoner Mac. Detta fungerar till otroliga 58,6 miljoner enheter sålda över 91 dagar av den finansiella kvartalet. Att sätta det på ett annat sätt, är det nästan 645 tusen enheter per dag, med över 385 tusen av dessa är iPhone, och nästan 130.000 av dem iPads.

Men om vi tar en djupare dyk i siffrorna, kan vi locka fram några fler ögonöppnande siffror. Till exempel, under en period som sträcker sig över 42 kvartal (Q1 2002 — Q2 2012) Apple har sålt 344,3 miljoner iPods, men under en period som sträcker sig endast 20/4 (Q3 2007 — Q2 2012) företaget har sålt 218.1 miljoner iPhones.

iPad försäljningsuppgifter gör också intressant läsning. Hittills har Apple sålt 67 miljoner iPads. Det tog företaget 24 år att sälja att många Mac, 5 år för att sälja så många iPhones och 3 år för att sälja så många iPhones.

Apple har utan tvekan gjort övergången till att bli en riktig post-PC företag.

Topptillbehör till din iPhone och iPad

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell