Budget 2016: Australian genomförande Cyber ​​strategi brutit ut

Efter att hantera bara en rubrik siffra på AU $ 240.000.000 efter lanseringen av sin Cyber ​​Security Strategy förra månaden, har den australiska regeringen detaljerade där de flesta av de pengar som sätts att hamna.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

(Chris Duckett /

I tidningarna för 2016-17 budgeten, regeringen detaljer där AU $ 195.000.000 kommer att spenderas under de kommande fyra åren.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Av försvarsdepartementet kommer AU $ 38.800.000 att flytta den australiska Cyber ​​Security Centre, AU $ 1.300.000 kommer att användas för att genomföra bedömningar cyber på Commonwealth enheter, och AU $ 11.000.000 kommer att användas för att hitta sårbarheter i Commonwealth system. Alla upp, kommer försvars överlämna AU $ 51.100.000 över fyra år.

För justitiekanslern avdelning under fyra år, AU $ 47.300.000 kommer att spenderas skapa gemensamma Cyber ​​Threat centra och en online-hot delningsportal, AU $ 21.500.000 kommer att avsättas för att expandera CERT Australien, AU $ 10.000.000 kommer att användas för en säkerhetsmedvetenhet kampanj och AU $ 2,0 miljoner kommer att expandera regeringens träningsprogram för cyberincidenter.

Cyber ​​”hälsokontroller” tillkännagavs för ASX100 noterade företag kommer att finansieras på en kostnadstäckningsbasis.

Den australiska federala polisen och Australian Crime kommissionen får AU $ 20.400.000 och AU $ 16.000.000 under fyra år för att bekämpa it-brottslighet.

Medan Department of Education kommer att etablera sex “akademiska centra för Cyber ​​Security excellence” till en kostnad av AU $ 3.500.000 under fyra år.

Alla ovanstående utgifterna kommer att komma från den nuvarande finansieringen av försvarsdepartementet.

Rollen av Cyber ​​ambassadör att samarbeta mellan myndigheter och företag, och kommunicera cyberstrategi internationellt kommer att sätta utrikesdepartementet och handel tillbaka AU $ 2.700.000 under fyra år.

Kalkyler för bidrag till små företag att testa sina cyber har rullats ihop med en utbyggnad av CREST (rådets registrerat Ethical säkerhet testare) Australien, som kommer att kosta Näringsdepartementet, innovation och vetenskap AU $ 14.900.000 under fyraårsperioden .

Under Cyber ​​strategi lanseringen, meddelade premiärminister Malcolm Turnbull att rollen som specialmedarbetare på Cyber ​​Security inom Institutionen för statsministern och regeringen skulle fyllas av aktuella e-säkerhetskommissionär Alastair MacGibbon. En tidigare Australian Federal Police medlet, MacGibbon utsetts till e-säkerhetskommissionär mars 2015, och har befogenhet att utreda och försöka få innehåll tas bort om det anses vara mobbning till en viss australiska barn.

För sin del, fick eSafety kontoret AU $ 1 miljon i innevarande år för att skapa och sprida information uppmuntrande “digital motståndskraft”.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters