Cisco börjar nya räkenskapsåret med fast första kvartalet

Cisco aktier steg med 6,8 ​​procent på tisdagen efter klockan som nätverksjätten publicerat en ganska solid resultatrapporten för första fiskala kvartalet 2013.

San Jose-baserade bolag redovisade en nettovinst på $ 2,1 Mdkr eller 39 cent per aktie (uttalande). Non-GAAP resultat var 48 cent per aktie på en omsättning på $ 11,9 miljarder dollar – upp med 6 procent på årsbasis, Wall Street väntade Cisco att rapportera första kvartalets resultat av 46 cent per aktie på intäkter på $ 11,78 miljoner, Cisco.. ordförande och VD John Chambers hävdas i förberedda anmärkningar som företagets nuvarande strategier måste arbeta, vilket framgår av kvartalets resultat

Cisco är i centrum av de stora marknads övergångar – moln, rörlighet, video – och ändå tror vi den största marknaden övergång ligger framför oss, eftersom Internet Allt blir en verklighet. Cisco har en unik förmåga att vända information som kommer att flöda över nätverk till nya funktioner och rikare upplevelser. Internet av allt skapar oanade möjligheter för företag, privatpersoner och länder, och Cisco är redo att leda och fullt maximera möjligheterna för denna utveckling.

För utsikterna är Cisco förutspår kvartalsvis inkomster att växa mellan 3,5 och 5,5 procent i slutet av januari 2013 med icke-GAAP resultat kommer in mellan 47 till 48 cent per aktie.

Förvärvad NDS Group, en leverantör av videoprogram och säkerhetslösningar, Meddelat utökade samarbetsavtal med Citrix och EMC för molnbaserade samarbete och virtualiseringslösningar, infört en svit av produkter för SAP: s HANA funktionsprogram bygger på Ciscos Unified Computing System för bearbetning Dataanalys och datalagring i realtid inom i sekunder istället för timmar

Wall Street förväntar åtminstone en 4,7 procentig ökning för andra finans kvartalet med resultatet igen vid 48 cent per aktie.

Huvudpunkter från Q1 FY 2013

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera