Containrar är ingen brainers, boosters säga

Docker är ett sätt att dra cowboy utvecklare att skapa vettiga arkitekturer.

Det är ord från Juozas “Joe” Kaziuk? Nas, en utvecklare-entreprenör som är fast i Docker behållaren lägret. Docker, open-source container teknik som virtualiserar applikationer på systemnivå operativsystemet, lovar att skära overhead att distribuera applikationer på plattformar.

Som förklaras på Docker webbplats, behållarna avsluta ett program i ett komplett filsystem som innehåller kod, runtime, systemverktyg och systembibliotek – alla komponenter som behövs för att köra på alla plattformar.

En nyligen genomförd undersökning av IT-chefer från twistlock finner 86% har redan utplacerade containrar eller planerar att göra det under det kommande året. Och det finns en hel del redan i produktion – 55% uppger att de har 100 eller flera behållare. Men mer än nio i 10 användare container uttrycka oro om säkerheten i containerteknik.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Kaziuk? Nas håller med om att säkerheten håller tillbaka mer utbredd container adoption i företag, och erkänner att tekniken har sina belackare. Men i slutändan gör det utvecklarnas jobb lättare och snabbar upp mjukvaruleveransprocessen.

Om Docker levererar något, är att det lär många fler människor bättre sätt att sjöfarten programvara “, säger han. Han är hausse på Docker, eftersom det gör det möjligt för utvecklare att släppa program som kommer att köras som helst utan att behöva anpassa sig till plattformar.” En app är insvept i en liten lager av beroenden och kan installeras på alla datorer “, konstaterar han.

De flesta infrastruktur är en knappt tillförlitlig röra av konfigurationsfiler som bara väntar på att sluta arbeta, “Kaziuk? Nas säger.” Jag vill behandla min infrastruktur som det var alla iPhone apps. Vilket innebär bara bry sig om programmet inte om värden själv.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september