CyanogenMod installations nu tillgänglig på Google Play Store

Få saker är mer irriterande för en Android smartphone eller surfplatta ägare än att vilja uppgradera sin enhet till en nyare version av Android, men blockeras från att göra det genom sin leverantör och / eller bärare. Visst kan du låsa upp enheten och ladda ett alternativ bootloader – om du visste exakt vad du gjorde. Cyanogen, har företaget bakom ledande alternativa Android firmware CyanogenMod släppte den första lättanvända Android starthanterare att Google Play Store: CyanogenMod Installer.

Även om det är inte så enkelt som att klicka, ladda ner och starta din nya Android, den CyanogenMod Installer och dess tillhörande Windows-program, gör att uppgradera Android-enheter lättare än någonsin tidigare.

Vid denna tid finns det bara ett tiotal enheter som stöds av installatören. Dessa är alla medlemmar i Google Nexus, Samsung Galaxy, och HTC One linjer.

Du kommer också att behöva en Windows-dator för CyanogenMod Installer. Denna assistent program fungerar med Windows Vista, 7, och 8. Det fungerar inte med Windows XP. Det finns planer på en Mac OS X-installeraren, men inga för Linux vid denna tidpunkt.

CyanogenMod går från hobby Android till företag Android, cyan: Att hjälpa till att ena Android, Topp 5 funktioner i Android 4.3 Jelly Bean, CyanogenMod Android integritet kontra utvecklare krig, Windows Phone vinster, men Android regler

Med paret av program, kan du uppgradera enheter som stöds från sina befintliga versionen av Android till CyanogenMod 10,2 M1 Release. Detta är en version av, Android 4.3.

För nu finns det ingen version av CyanogenMod för, Android 4.4 “KitKat”. Det; nypräglade Android företag, arbetar med detta.

Vi kommer att fortsätta att arbeta på 10,2 koden gren, parallellt med alla våra Android 4.4 ansträngningar, “företaget sade.” För dem som oundvikligen kommer att fråga, har vi inte gjort några beslut med avseende på vilka enheter kommer att göra språnget till den KitKat kodbas och sannolikt inte kommer att ha den informationen för ett par veckor.

Innan hoppa in uppgradera enheten, kom ihåg att detta är potentiellt farliga för din enhet. Med mer än nio miljoner nedladdningar, kan CyanogenMod vara den mest populära alternativa firmware. Men de flesta av de människor som har använt det hittills har varit Android utvecklare eller avancerade användare.

Så, för att minska risken att du tegel din enhet, eller åtminstone vara i ett bättre läge för återhämtning det om du gör tegel det, se till att ta följande steg.

Först säkerhetskopiera dina data. Nästa (nej, verkligen) se till att du säkerhetskopiera dina data och att du kan läsa säkerhetskopian.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Se sedan till enhetens batteri är fulladdat. Efter att ansluta enheten direkt till Windows-dator med en hög kvalitet USB-kabel. Använd inte en USB-hubb. Du måste också stänga av antivirusprogrammet under processen. Du bör också undvika att flytta telefonen runt tills installationen är klar. Det sista du vill är att hamna misstag kopplar de två under processen. Nu, följ instruktionerna och lycka till dig.

Fortfarande vill ge det en go? Lycka till! Jag kommer att vänta tills i morgon själv innan du kastar den på min 2012 Nexus 7.

 berättelser

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet