Dell lanserar Poweredge R930-server, ögon kärna företag arbetsbelastning

Dell på tisdag rullade ut sin Edge R930, företaget ansökan arbetshäst av sin Poweredge-server-uppställning. Dell: s mål är att fånga upp fler arbetsbelastningar såsom analys.

Den R930 riktar sig till de traditionella företag löpande arbetsbelastningar såsom företags- och kundvård ansökningar från lik av Oracle och SAP.

Brian Payne, chef för Dell Server Solutions, sade servern ersättningscykeln är ungefär tre till fem år. Men Payne hävdade att Dells prestandaförbättringar samt konfigurationer och förintegrerade applikationer från Cloudera, SAP HANA och Oracle för att nämna några kommer att övertyga företag att uppgradera.

“Målet är att vara framtids redo”, sade Payne.

En 22 procentig förbättring på SAP SD 2-Tier riktmärke för en fyra-socket server;. 6 TB minne i 96 DIMM,. 24 interna hårddiskar och stöd för SSD eller hårddiskar,. Automation, tillförlitlighet och tillgänglighet funktioner och program.

Medan andra leverantörer företag som IBM har dikade x86 servermarknaden som en handelsvara företag, Dell argumenterar att denna typ av server gripa UNIX arbetsbelastning. Ja, det finns moln, men Payne sade att det kommer att bli tillväxt i hybrid datacenter.

Poweredge R930 har följande

Dell har också prefabricerade apparater baserade på Poweredge R930. Payne sade majoriteten av sina kunder köpa den standard R930.

Tillsammans med R930, Dell uppdaterat sin Power VRTX och Poweredge M1000e konvergerade system. Företaget meddelade också Edge FC830 och M830 bladservrar. Den FC830 och M830 är konstruerade för databasen, tekniska beräkningar och virtualisering.

Den FC830 och M830 köra upp till 3 TB minne och upp till 72 processorkärnor för Intel Xeon E5-4600 v3 processorer.

Dell har inte i detalj prissättning eller tillgänglighet för de nya systemen.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Integrerade system baserade på Poweredge R930 kommer att finnas tillgänglig senare under året.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning