Har Apple lansera ett företag Trojan Horse?

Funderar över WWDC meddelanden slog det mig att Apple kanske bara har lanserat en trojansk häst i företaget, effektivt stryka på både BlackBerry och Microsoft med ett enda skott.

På BlackBerry hävdar Larry Dignan

Apple utropat sin iMessage, ett system som gör det möjligt för vem som helst med en iPad, iPhone eller iPod touch skicka obegränsat gratis textmeddelanden till en annan iOS-enhet. Apples iMessage är ett direkt angrepp på BBM, som är utan tvekan RIM: s mest säljbara objekt.

Jag inte håller. Det finns bara tre skäl jag hänger på BlackBerry och även då med en smal tråd

Genom moln, Apple cirklar vagnar på ekosystemet: 10 säkra poäng, WWDC 2011: Apple icloud kommer att vara gratis, iTunes Match ersätter pirat låtar, WWDC 2011: Apple iOS 5 integrerar Twitter, sport ny meny anmälan, Apple syftar till att göra återställning personlig; WWDC 2011: Apple Mac OS X Lion sport över 250 nya funktioner, Ultimate smicker: Apples uppdateringar av Googles Playbook, Vad är Apples enorma datalager för, icloud synkronisering att driva uppgifter lock till gränsen, Apple kopierar en massa funktioner? från Android, kallar det iOS5, En sak … iTunes Match, har Apple bara meddela komplett musikpirat amnesti för $ 24.95,? Apple skjuter skott på alla mobila konkurrenter idag, och Microsoft också, Apple meddelar iTunes Match, ingen uppladdning molnbaserad musik skåp (uppdaterad 3x), WWDC 2011: Apple tar andra plattformar “bästa service, gör dem bättre med iOS 5

Allt annat om BB ganska mycket sux, särskilt program och om det inte var för de tre faktorerna ovan, jag skulle vara på iPhone bara (eller möjligen Android) i ett pulsslag.

På Microsofts front måste Apples förmåga att synkronisera något jag relaterad anordning och gratis vara ett illavarslande tecken för Exchange. Kanske det är att sätta det lite för starkt men jag alltmer ser småföretag byta till iPhone och tyst i pension BlackBerry. Auto synkronisering till alla enheter har säkert fått vara attraktiv, som har förmågan att dela ett meddelande med kollegor / vänner / släktingar. Adjö cc / Bcc?

Det är inte så länge sedan att Apples premie prissättning på bärbara datorer i synnerhet ansågs utesluta möjligheten av en total förändring bort från Windows-baserade maskiner. Men faktum är att jag ser iPad som de facto verkställande enhet val innebär att pengar kan hittas där en anordning erbjuder uppfattas överlägset värde. Och som vi ser fler program flyttar till molnet, varifrån kommer Microsoft fortsätta att hitta relevans i verksamheten?

Är det så mycket av en sträcka att föreställa sig samma företag som drar kontakten på sina kontorssvit appar? När allt kommer omkring, att en enda hals kväva och standardiserad admin anges ofta som skäl till varför det butiker vill effektivisera leverantörer. Och för mindre företag, vilket eliminerar IT-administratör är en mycket attraktiv.

Du skulle bli svårt att priset Excel bort från redovisningstyper men med fler analytiska relaterade funktioner som shoehorned i applikationer, molnen verkar vara att samla.

Jag läser in för mycket i detta eller vi äntligen ser Apple blir värre om ett företag spel, ger oemotståndlig funktioner som gör sitt val en något enkelt? Just nu skulle ingenting förvåna mig.

Hur Apples evenemang ovikta, Musik krig: Google vs Amazon vs Apple (diagram), Video: Apple introducerar iTunes i molnet, Video: Steve Jobs presenterar iCloud, iCloud hanterar musik, foton, mer, Foto: Apple presenterar iCloud, Tabs , litteraturlista mark i Mobile Safari, Foton: En titt på iOS 5, först ta: Mac OS X Lion kommer i juli för $ 29,99, Leopard användare måste köpa Snow Leopard innan Lion, Video: Apple introducerar multitouch gester i Lion OS

iOS 5: mina fem favoritfunktioner

Mer WWDC Täckning

webbplatsen Nyheter

Gallerier Mac OS X Lion ryter | En titt på iOS 5 Gallery: Apples WWDC 2011

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

elaptopcomputer.com: Apples nästa gräns: Dina uppgifter

BNET: WWDC: Apple blåser en möjlighet att förändra världen

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus