semester bokningar kinesiska sänka webbhotellet

Webbhotell webbplats GitHub ansågs ha drabbats av en Distributed Denial of Service (DDoS) attack den 15 januari, men det senare bestämdes att platsen togs ned av ett överväldigande antal förfrågningar från kinesiska användare som vill boka biljetter hem för Lunar New Year.

Backend-system med 12.306 Boknings Helper, en biljett-boknings app i Kina, är värd GitHub. Det hade fastnat GitHub server med ett svallande antal förfrågningar. Apputvecklaren bytte sin service till en kinesisk cloud computing-plattform, Sina App Engine, för att undvika ytterligare störningar, enligt Engines Weibo.

Som det kinesiska nyåret närmar sig, är miljontals arbetstagare i Kina scurrying att köpa en tågbiljett hem för att tillbringa semester med sina familjer. För att undvika dagar långa prövning för att vänta på en biljett vid järnvägsstationen, eller behöva betala höga priser för att scalpers, många väljer att köpa sina platser online på den officiella boknings webbplats 12306.cn. Men tävlingen – för en biljett – är hård.

Förra året apps speciellt utvecklad för att ständigt uppdatera lediga platser och övervaka 12306.cn plats uppmärksammades av allmänheten. I år har antalet sådana program exploderade, med några som påstår sig kunna öka framgångsrika biljettbokning priser med 10 gånger, enligt en lokal rapport.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Även boknings apps kan vara goda nyheter för allmänheten biljett hungriga, för arbetstagare som inte kan ofta få tillgång till en dator – inte tala installera appar – deras hopp om att rycka en biljett hem blir dimmer.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis